500
de grame de faina
300
grame unt rece
240
ml lapte caldut
ciocolata
100
de grame de zahar
14
grame drojdie uscata
1
lingurita de sare
1
ou pentru uns deasupra
Mod de
preparare:
Intr-un
bol punem faina, sarea intr-o parte, zaharul si drojdia in cealalta
parte pentru a nu se atinge drojdia de sare. Amestecam cu un tel
toate ingredientele uscate.
Cu
o razatoare radem untul in faina. Apoi, ne folosim de maini ca sa
amestecam untul cu faina.
Punem
laptele caldut si incepem sa framantam.
Presaram
faina peste blatul de lucru si punem aluatul obtinut. Il framantam cu
putina faina, presarand daca e nevoie. Il formam intr-o bila si
incepem sa formam straturile.
Intindem
aluatul si il impachetam ca pe o carte, fix cum am facut in video.
Apoi, il intoarcem pe partea cealalta, cu incheietura in jos si il
presaram din nou cu faina, apoi il intindem si il impaturam tot asa
cum am facut prima data. Facem acest procedeu de 6 ori in total.
Dam
aluatul la frigider peste noapte acoperit cu folie.
Cand
e gata o sa vedeti ca e un aluat tare, dar asa trebuie sa fie, pentru
ca untul trebuie sa se mentina rece in aluat.
Il
intindem si il taiem intr-un dreptunghi perfect, fara marginile
crepate, dar nu le aruncati pentru ca le puteti folosi pentru a face
saratele. Doar le ungeti cu ou si puneti sare, susan, mac sau branza
sarata.
Taiem
aluatul in doua pe lung, apoi taiem dreptunghiuri. Dintr-un
dreptunghi taiat pe diagonala ne rezulta 2 trunghiuri. Mie mi-au
iesit 20 de triunghiuri, dar nu le-am taiat foarte mari.
Crestam
fiecare triunghi doi centimetrii, la fel ca in video, punem ciocolata
si rulam. Repetam acest pas cu toate cornuletele.
Le
punem intr-o tava aliniata cu foaie de copt. Le ungem cu un ou batut
si le dam la cuptor pana cand sunt aurii deasupra.
Sunt
foarte pufoase si foarte gustoase.
Va
doresc POFTA BUNA!