Cornulete cu Ciocolata - Rețetă video


Ingrediente:
500 de grame de faina
300 grame unt rece
240 ml lapte caldut
ciocolata
100 de grame de zahar
14 grame drojdie uscata
1 lingurita de sare
1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare:

       Intr-un bol punem faina, sarea intr-o parte, zaharul si drojdia in cealalta parte pentru a nu se atinge drojdia de sare. Amestecam cu un tel toate ingredientele uscate.
       Cu o razatoare radem untul in faina. Apoi, ne folosim de maini ca sa amestecam untul cu faina.
Punem laptele caldut si incepem sa framantam.
       Presaram faina peste blatul de lucru si punem aluatul obtinut. Il framantam cu putina faina, presarand daca e nevoie. Il formam intr-o bila si incepem sa formam straturile.
       Intindem aluatul si il impachetam ca pe o carte, fix cum am facut in video. Apoi, il intoarcem pe partea cealalta, cu incheietura in jos si il presaram din nou cu faina, apoi il intindem si il impaturam tot asa cum am facut prima data. Facem acest procedeu de 6 ori in total.
       Dam aluatul la frigider peste noapte acoperit cu folie.
       Cand e gata o sa vedeti ca e un aluat tare, dar asa trebuie sa fie, pentru ca untul trebuie sa se mentina rece in aluat.
       Il intindem si il taiem intr-un dreptunghi perfect, fara marginile crepate, dar nu le aruncati pentru ca le puteti folosi pentru a face saratele. Doar le ungeti cu ou si puneti sare, susan, mac sau branza sarata.
       Taiem aluatul in doua pe lung, apoi taiem dreptunghiuri. Dintr-un dreptunghi taiat pe diagonala ne rezulta 2 trunghiuri. Mie mi-au iesit 20 de triunghiuri, dar nu le-am taiat foarte mari.
       Crestam fiecare triunghi doi centimetrii, la fel ca in video, punem ciocolata si rulam. Repetam acest pas cu toate cornuletele.
       Le punem intr-o tava aliniata cu foaie de copt. Le ungem cu un ou batut si le dam la cuptor pana cand sunt aurii deasupra.
       Sunt foarte pufoase si foarte gustoase.

       
       Va doresc POFTA BUNA!