300
grame de zahar
3
oua intregi
300
ml ulei
1
plic praf de copt
faina
cata cuprinde
Ingrediente pentru
umplutura:
1
lingura de marmelada sau gem
250
grame de unt
300
grame zahar praf
25
ml esenta de rom
100
grame nuca macinata
Ingrediente pentru
decor:
300
ml suc de visine din compot
cateva
linguri de zahar
frunze
de menta sau de oricare doriti (e doar pentru decor)
Mod de preparare:
Intr-un
bol punem ouale si le batem cu ajutorul unui mixer, adaugand treptat
zaharul, pana devin spumoase. Apoi, adaugam uleiul, praful de copt si
faina cata cuprinde, pana cand formam un aluat care nu se lipeste de
maini.
Formam
bile de 15 grame pana cand terminam tot aluatul. Le dam la copt pana
cand sunt aurii la fund.
Cand
sunt coapte le lasam la racit.
Dupa
ce s-au racit le scobim la mijloc cu ajutorul unei lingurite. Dar nu
aruncati ce ati scos pentru ca o vom folosi la umplutura.
Dupa
ce ati terminat de scos miezul din toate prajiturile ne vom ocupa de
umplutura.
Peste
firmituri punem zaharul praf, esenta de rom, gemul, untul si nuca. Le
amestecam bine si cu compozitia obtinuta umplem prajiturile.
Dupa
ce le-am umplut unim cate doua ca sa formam o piersica.
Dupa
ce le-am umplut pe toate le dam prin sucul de visine si prin zahar
tos. Ii punem o frunzulita verde.
Prajiturile
seamana cu niste piersici adevarate. Sunt foarte frumoase si foarte
delicioase.