8 galbenuse
8 albuse
8 linguri de zahar
3 linguri de apa
5 grame praf de copt
5 linguri de faina
2 linguri de cacao
Ingrediente
pentru crema:
4 galbenuse
200 grame de zahar
100 ml apa
2 linguri de cacao
300 grame de unt cu 80% grasime
Ingrediente
pentru spuma de albus:
cele 4 albuse ramase de la crema
10 linguri de zahar
Intr-un bol punem cele 8 galbenuse si cele 8 linguri de
zahar. Le frecam pana isi dubleaza volumul. Apoi, adaugam apa, praful
de copt, faina si cacao. Amestecam bine pana omogenizam.
Batem cele 4 albuse si le impaturam cu grija in
compozitia de mai sus.
Punem compozitia la copt intr-o tava unsa si tapetata
cu faina. Blatul e gata atunci cand infingem un cutit in mijloc si
lama cutitului iese curata. Il lasam la racit.
Intre timp facem crema.
Intr-o cratita punem cele 4 galbenuse, zaharul, cacao
si apa. Omogenizam si cu un batator sau cu o lingura de lemn
amestecam continuu intre timp ce e pe baie de aburi. Puteti verifica
daca e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece.
Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci e gata.
Apoi, batem cu mixerul 300 de grame de unt si treptat
adaugam crema. O punem peste blatul racit si o intindem uniform.
Acum ne ocupam de partea mea favorita. Facem spuma de
albus.
Intr-o cratita pe care o puteti pune pe foc puneti cele
4 albuse ramase de la crema si le batem cu un batator sau cu
mixerul pana sunt spumate bine. Apoi, adaugam zaharul treptat si o
punem pe baie de aburi mixand continuu. Spuma de albus e gata atunci
cand ridicati batatorul si albusul nu cade. O lasam putin la racit.
Apoi, o intindem peste crema.
Deasupra radem ciocolata de menaj.
Prajitura este foarte aspectuoasa si extrem de
gustoasa.
Va doresc POFTA BUNA!