Prajitura Rigo Jancsi - Rețetă video

Ingrediente pentru blat:
8 galbenuse
8 albuse
8 linguri de zahar
3 linguri de apa
5 grame praf de copt
5 linguri de faina
2 linguri de cacao

Ingrediente pentru crema:
4 galbenuse
200 grame de zahar
100 ml apa
2 linguri de cacao
300 grame de unt cu 80% grasime

Ingrediente pentru spuma de albus:
cele 4 albuse ramase de la crema
10 linguri de zahar

Mod de preparare:
     Intr-un bol punem cele 8 galbenuse si cele 8 linguri de zahar. Le frecam pana isi dubleaza volumul. Apoi, adaugam apa, praful de copt, faina si cacao. Amestecam bine pana omogenizam.
       Batem cele 4 albuse si le impaturam cu grija in compozitia de mai sus.
       Punem compozitia la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Blatul e gata atunci cand infingem un cutit in mijloc si lama cutitului iese curata. Il lasam la racit.
      Intre timp facem crema.
     Intr-o cratita punem cele 4 galbenuse, zaharul, cacao si apa. Omogenizam si cu un batator sau cu o lingura de lemn amestecam continuu intre timp ce e pe baie de aburi. Puteti verifica daca e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece. Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci e gata.
      Apoi, batem cu mixerul 300 de grame de unt si treptat adaugam crema. O punem peste blatul racit si o intindem uniform.
      Acum ne ocupam de partea mea favorita. Facem spuma de albus.
      Intr-o cratita pe care o puteti pune pe foc puneti cele 4 albuse ramase de la crema si le batem cu un batator sau cu mixerul pana sunt spumate bine. Apoi, adaugam zaharul treptat si o punem pe baie de aburi mixand continuu. Spuma de albus e gata atunci cand ridicati batatorul si albusul nu cade. O lasam putin la racit.
      


Apoi, o intindem peste crema.
Deasupra radem ciocolata de menaj.
Prajitura este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa.

Va doresc POFTA BUNA!