Ingrediente
pentru foi:
12
albuse
300
grame de zahar
6
linguri de faina
150
grame de cocos
Ingrediente
pentru crema:
cele
12 galbenuse ramase de la foi
300
grame de zahar
100
ml lapte
300
grame de unt cu 80% grasime
optional
esenta de banane dupa gust
200
grame de visine din compot
Mod de
preparare:
Intr-un
bol punem albusele si le spumam cu mixerul. Adaugam treptat zaharul. Punem
faina si cocosul.
Impartim
compozitia in 4 pentru ca avem nevoie de 4 foi in total.
Coacem
foile pe fundul tavii unsa si tapetata cu faina pana cand sunt rumene
deasupra.
Acum
ne ocupam de crema. Intr-o cratita punem galbenusele, zaharul si
laptele, si omogenizam bine. Punem cratita pe baie de aburi amestecand
continuu cu o lingura de lemn. Puteti verifica daca crema e gata
punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece. Daca crema
ramane asa si nu se dizolva atunci e gata. O lasam la racit.
Spumam
untul cu un mixer sau cu o lingura de lemn, apoi adaugam treptat
crema, mixand bine. Punem esenta de banane daca doriti. Prajitura e
foarte buna si fara dar eu o prefer asa. Punem visinele scurse bine
de zeama daca sunt din compot si le amestecam cu crema.
Dupa
ce avem foile coapte si crema facuta ne putem ocupa de asamblarea
prajiturii.
Punem
prima foaie, crema, foaia urmatoare, crema, foaie, crema, foaie.
Indreptam
marginile cu un cutit.
Deasupra
punem ciocolata alba de menaj topita si presaram putin cocos.
Prajitura
este foarte delicioasa. Visinele si cocosul merg perfect impreuna. O
recomand tuturor iubitorilor de dulciuri.
Va
doresc POFTA BUNA!