Tort de Ciocolata - Rețetă video

Ingrediente pentru blat:
10 albuse
10 linguri de zahar
10 galbenuse
8 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:
6 oua intregi
18 linguri de zahar
3 linguri de cacao
500 de grame de unt cu 80% grasime

Mod de preparare:
      Intr-un bol punem cele 10 albuse si le batem cu mixerul. Adaugam treptat zaharul.
      Punem galbenusele, faina, cacao si praful de copt. Amestecam bine.
     Dam blatul la copt in tava unsa si tapetata cu faina pana cand infingem un cutit in mijloc si lama iese curata.
     Intre timp ne ocupam de crema. Intr-o cratita punem ouale, zaharul si cacao si amestecam cu un batator sau cu o lingura de lemn.
     Punem cratita pe baie de aburi amestecand continuu. Puteti verifica daca crema e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece. Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci e gata.
      Cand e rece spumam untul cu mixerul si adaugam treptat crema de ciocolata. Crema o impartim in 4.

Ingrediente pentru siropul de rom cu care vom insiropa blatul:
5 ml esenta de rom
3 linguri de zahar
200 ml de apa
       Amestecam apa cu rom si zahar pana cand e topit zaharul.
       Cand blatul e rece il impartim in 3.
      Punem prima parte de blat, o insiropam bine si punem crema. Peste punem ce-a de-a doua parte de blat, o insiropam si punem crema.
     Ultima parte de blat o insiropam inainte sa o punem peste tort, iar cand o punem o asezam cu partea insiropata in jos.
       Imbracam tortul in crema.
       Cu ajutorul unui pos facem rozete pe tort si o bordura.
      Deasupra punem ciocolata topita. Eu am ajutat-o cu o lingura de lemn ca sa curga in jos, pe tort, printre rozete.
       Tortul este foarte gustos, bine insiropat si frumos.
       

Un tort adorat de toti membrii familiei.

Va doresc POFTA BUNA!