10
albuse
10
linguri de zahar
10
galbenuse
8
linguri de faina
2
linguri de cacao
1
plic praf de copt
Ingrediente pentru
crema:
6
oua intregi
18
linguri de zahar
3
linguri de cacao
500
de grame de unt cu 80% grasime
Mod de preparare:
Intr-un
bol punem cele 10 albuse si le batem cu mixerul. Adaugam treptat
zaharul.
Punem
galbenusele, faina, cacao si praful de copt. Amestecam bine.
Dam
blatul la copt in tava unsa si tapetata cu faina pana cand infingem
un cutit in mijloc si lama iese curata.
Intre
timp ne ocupam de crema. Intr-o cratita punem ouale, zaharul si cacao
si amestecam cu un batator sau cu o lingura de lemn.
Punem
cratita pe baie de aburi amestecand continuu. Puteti verifica daca
crema e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece.
Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci e gata.
Cand
e rece spumam untul cu mixerul si adaugam treptat crema de ciocolata.
Crema o impartim in 4.
Ingrediente pentru
siropul de rom cu care vom insiropa blatul:
3
linguri de zahar
200
ml de apa
Amestecam
apa cu rom si zahar pana cand e topit zaharul.
Cand
blatul e rece il impartim in 3.
Punem
prima parte de blat, o insiropam bine si punem crema. Peste punem
ce-a de-a doua parte de blat, o insiropam si punem crema.
Ultima
parte de blat o insiropam inainte sa o punem peste tort, iar cand o
punem o asezam cu partea insiropata in jos.
Imbracam
tortul in crema.
Cu
ajutorul unui pos facem rozete pe tort si o bordura.
Deasupra
punem ciocolata topita. Eu am ajutat-o cu o lingura de lemn ca sa
curga in jos, pe tort, printre rozete.
Tortul
este foarte gustos, bine insiropat si frumos.
Un tort adorat de toti membrii familiei.
Va
doresc POFTA BUNA!