Tort Sladoled cu Nes si Bezea - Rețetă video

Ingrediente pentru bezea:

 6 oua
12 linguri de zahar 
1 lingura de otet
(toate ingredientele x2)


Ingrediente pentru crema:
cele 12 galbenuse ramase de la bezele
20 de linguri de zahar
2 budinci de vanilie
300 ml de lapte
1 lingura de nes
500 de grame de unt cu 80% grasime
500 ml de frisca

Modul de preparare:

       Punem albusele si le batem cu ajutorul unui mixer pana devin spumoase. Apoi, adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam. Punem otetul si amestecam bine.
       Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la copt pana cand e rumena deasupra.
       Aceasta compozitie o mai facem inca o data pentru ca avem nevoie de 2 foi de bezea.

       Intre timp ce coacem foile de bezea ne putem ocupa de crema. Punem laptele intr-o cratita si il punem pe foc. Il lasam pana incepe sa fiarba.
       Intre timp facem compozitia pentru crema. Punem intr-un bol galbenusele, zaharul, budinca si putin lapte pentru a omogeniza bine. Cand laptele fierbe punem compozitia in lapte si punem cratita pe baie de aburi, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Crema e gata atunci cand treceti cu lingura de lemn prin ea si se vede fundul cratitei. O lasam la racit.
       Cand crema e rece, spumam untul cu mixerul si treptat adaugam compozitia pana cand o terminam pe toata.
       Compozitia obtinuta o impartim in doua. Jumate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem o lingura de nes.
       Punem prima foaie de bezea intr-o tava. Peste ea punem crema de nes. Apoi, punem crema de vanilie si cealalta foaie de bezea.
       Batem cu mixerul 500 de ml de frisca si o punem peste ultima bezea.
       Intindem bine frisca si ornam cu ciocolata topita si cu mici decoratiuni de ciocolata de menaj pe care am pus-o intr-un pos de hartie, apoi am trasat linii si cercuri pe hartie de copt si le-am lasat sa se intareasca.
       Tortul este cremos si foarte gustos.

Va doresc POFTA BUNA!