Ingrediente
pentru bezea:
6 oua
12
linguri de zahar
1
lingura de otet
(toate ingredientele x2)
cele
12 galbenuse ramase de la bezele
20
de linguri de zahar
2
budinci de vanilie
300
ml de lapte
1
lingura de nes
500
de grame de unt cu 80% grasime
500
ml de frisca
Modul de
preparare:
Punem
albusele si le batem cu ajutorul unui mixer pana devin spumoase.
Apoi, adaugam treptat zaharul si continuam sa amestecam. Punem otetul
si amestecam bine.
Punem
compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la
copt pana cand e rumena deasupra.
Aceasta
compozitie o mai facem inca o data pentru ca avem nevoie de 2 foi de
bezea.
Intre
timp ce coacem foile de bezea ne putem ocupa de crema.
Punem laptele intr-o cratita si il punem pe foc. Il lasam pana incepe
sa fiarba.
Intre
timp facem compozitia pentru crema. Punem intr-un bol galbenusele,
zaharul, budinca si putin lapte pentru a omogeniza bine. Cand laptele
fierbe punem compozitia in lapte si punem cratita pe baie de aburi,
amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Crema e gata
atunci cand treceti cu lingura de lemn prin ea si se vede fundul
cratitei. O lasam la racit.
Cand
crema e rece, spumam untul cu mixerul si treptat adaugam compozitia
pana cand o terminam pe toata.
Compozitia
obtinuta o impartim in doua. Jumate ramane asa, iar in cealalta
jumatate punem o lingura de nes.
Punem
prima foaie de bezea intr-o tava. Peste ea punem crema de nes. Apoi,
punem crema de vanilie si cealalta foaie de bezea.
Batem
cu mixerul 500 de ml de frisca si o punem peste ultima bezea.
Intindem
bine frisca si ornam cu ciocolata topita si cu mici decoratiuni de
ciocolata de menaj pe care am pus-o intr-un pos de hartie, apoi am
trasat linii si cercuri pe hartie de copt si le-am lasat sa se
intareasca.
Tortul
este cremos si foarte gustos.
Va
doresc POFTA BUNA!