Ingrediente
pentru aluat:
600
grame de faina
3
galbenuse de ou
2
linguri de otet
3
linguri de ulei
putina
sare
apa
calduta cat cuprinde
Ingrediente
pentru uns aluatul:
200
grame de faina
600
grame de osanza
Mod de
preparare:
Intr-un
bol punem faina, uleiul, sarea, otetul, galbenusele si incepem sa
framantam cu apa calduta. Adaugam apa pana cand cuprindem toata
faina.
In
acelasi bol in care am facut aluatul punem osanza si faina. In felul
acesta avem mai putine vase de spalat. Le amestecam pana cand osanza
a cuprins toata faina. O impartim in 3 bile.
Presaram
faina peste blatul de lucru si incepem sa intindem aluatul cu un
sucitor pana e de jumate de centimetru grosime.
Luam
prima bila de osanza si ungem toata suprafata aluatului. Pastram
putina osanza ca sa ungem putin mai tarziu. Acum il impaturam de jos
pana la jumate, apoi de sus pana peste jumate. Ungem cu osanza ramasa
din prima bila. Apoi, impaturam de la stanga pana la mijloc si ungem
cu tot ce ne-a mai ramas din prima bila. Apoi, de la dreapta peste
mijloc. Infoliem aluatul si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa
cele 30 de minute il intindem si il ungem cu a doua bila de osanza.
Il impaturam si il dam iarasi la frigider. Apoi, facem la fel si cu a
treia bila.
Dupa
ce am format straturile presaram faina peste blatul de lucru si
incepem sa intindem aluatul. De fiecare data cand il intindem trebuie
sa avem grija sa fie in aceeasi pozitie in care l-am impaturat, adica
cu cosatura spre stanga.
Dupa
ce l-am intins de 1 cm grosime il taiem in patrate.
Pentru
umplutura si decor avem nevoie de:
gem
zahar
praf
Punem
gem in fiecare patrat. Ii impaturam de sus in jos. Ii dam la copt
pana cand se desfac si sunt aurii deasupra.
Cand
sunt copti presaram zahar praf deasupra.
Colacii
sunt foarte fragezi si deliciosi.
Va
doresc POFTA BUNA!