6
albuse
6
linguri de zahar
6
galbenuse
6
linguri de faina
5
grame de praf de copt
Mod de
preparare:
Intr-un
bol punem albusele si le batem cu mixerul pana cand sunt spumoase.
Adaugam zaharul treptat.
Punem
galbenusele, faina si praful de copt. Omogenizam bine. Il dam la copt
in tava unsa si tapetata cu faina pana cand e rumen deasupra si s-a
desprins de marginea tavii.
Ingrediente
pentru blatul maro:
6
albuse
6
linguri de zahar
6
galbenuse
4
linguri de faina
5
grame de praf de copt
2
linguri de cacao
Intr-un
bol punem albusele si le spumam bine cu mixerul. Adaugam zaharul
treptat.. Punem galbenusele, faina, praful de copt si cacao.
Impaturam cu grija ca sa nu se lase compozitia.
Il
dam la copt in tava unsa si tapetata cu faina pana cand se desprinde
de pe marginile tavii.
Intre
timp ce blaturile se racesc ne ocupam de crema.
1
plic de budinca de vanilie
200
grame de zahar
300
ml de lapte
250
grame de unt cu 80% grasime
Amestecam
praful pentru budinca cu zaharul si cu 6 linguri de lapte. Restul de
lapte il punem la fiert.
Cand
incepe sa fiarba punem compozitia pentru budinca in el si amestecam
continuu la foc redus. O lasam la racit.
Cand
e rece spumam untul cu mixerul. Adaugam treptat budinca. Crema este
foarte spumoasa cu cat o mixam mai mult.
Cu
un pahar care are gura mai subtire taiem rotite din blaturi. Paharul
cu care am taiat eu are 6 cm in diametru.
Luam
o rotita alba si punem o lingura de crema. Peste punem o rotita maro.
Imbracam marginile cu crema, apoi le dam prin nuca de cocos. Eu am
folosit aproximativ 100 de grame de cocos.
Deasupra
topim ciocolata. Eu am folosit si alb si maro.
Marginile
ramase de la blaturi nu le aruncati pentru ca puteti face bilute cu
ele. Doar puneti putin unt, estenta de rom (sau de oricare doriti) si
zahar. Le formati in bilute si le dati prin zahar sau nuca de cocos.
Prajiturile
sunt foarte pufoase, delicioase si
frumoase.
Va
doresc POFTA BUNA!