6
albuse
6
galbenuse
6
linguri de zahar
2
plicuri de 8 grame de zahar vanilinat
un
praf de sare
Pentru sirop avem
nevoie de:
700
ml apa
25
ml esenta de rom
5
linguri de zahar
Mai avem nevoie de:
500
ml frisca
1
lingura de dulceta de capsuni
Intr-un
bol punem galbenusele, zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare.
Amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albeste compozitia.
Adaugam
pesmetul si omogenizam bine.
In
alt bol batem albusele spuma.
Punem
albusele peste compozitia cu pesmet si le impaturam cu grija.
Formele
de savarine unse si tapetate cu faina le umplem pana sus si le coacem
pana cand sunt rumene deasupra. Din aceasta compozitie obtinem 15
savarine.
Pentru
sirop doar amestecam apa cu rom si cu zahar si amestecam pana cand e
topit tot zaharul.
Batem
frisca cu mixerul. Ea trebuie sa fie batuta bine pentru ca sa nu
curga din savarine atunci cand le vom umple.
Cand
sunt coapte le scoatem cu grija din forme si le lasam putin la racit.
Cand
sunt reci, le intoarcem si cu un cutit taiem un capac, dar nu de tot.
Insiropam fiecare savarina, scufundand-o in sirop. Stoarcem excesul.
Umplem
savarinele cu frisca, iar pe capac punem dulceata.
Aceste savarine sunt foarte
pufoase si bine insiropate.
Va
doresc POFTA BUNA!