Tort Griliaș - Rețetă video

Ingrediente pentru blat:
10 albuse
10 galbenuse
10 linguri de zahar
6 linguri de faina
5 linguri de nuca macinata
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru grilias:
300 grame de zahar
200 grame de nuca

Ingrediente pentru crema:
6 oua intregi
18 linguri de zahar
1 plic de nes
500 grame de unt cu 80% grasime

Mod de preparare:
       Intr-un bol punem albusele si le spumam bine cu mixerul. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam.
       Punem galbenusele, nuca macinata, faina si praful de copt. Omogenizam bine.
      Dam blatul la copt intr-o tava cu margine detasabila care a fost unsa si tapetata cu faina, pana cand se desprinde de pe marginea tavii si e rumen deasupra.
        Intre timp ne ocupam de grilias. Intr-o cratita punem zaharul si il topim. Apoi, adaugam samburii de nuca si amestecam pana cand nuca e acoperita cu zahar. Punem compozitia pe o tava unsa cu ulei si o lasam la racit.
        Cand e rece o maruntim cu un robot de bucatarie sau cu un sucitor.
        Acum ne ocupam de crema:
       Intr-o cratita punem ouale, zaharul si cafeaua. Omogenizam bine si cu un batator sau cu o lingura de lemn amestecam continuu intre timp ce e pe baie de aburi.
       Puteti verifica daca crema e gata punand o picatura intr-un pahar cu apa rece. Daca crema nu se dizolva atunci e gata.
        Cand e rece spumam untul cu mixerul si treptat adaugam crema. Apoi, punem 2 linguri cu varf de grilias in crema.
          Cand blatul e rece il impartim in 3 si il umplem cu crema.
          Il imbracam in crema si pe margine punem grilias.
          Il decorati cum doriti. Eu am ales sa mai pun grilias si deasupra pentru ca este foarte gustos.
          Tortul este un balans perfect intre cremos si crocant.


Va doresc POFTA BUNA!