10
albuse
10
galbenuse
10
linguri de zahar
6
linguri de faina
5
linguri de nuca macinata
1
plic praf de copt
Ingrediente pentru
grilias:
300
grame de zahar
200
grame de nuca
Ingrediente pentru
crema:
6
oua intregi
18
linguri de zahar
1
plic de nes
500
grame de unt cu 80% grasime
Intr-un
bol punem albusele si le spumam bine cu mixerul. Adaugam treptat
zaharul si continuam sa mixam.
Punem
galbenusele, nuca macinata, faina si praful de copt. Omogenizam bine.
Dam
blatul la copt intr-o tava cu margine detasabila care a fost unsa si
tapetata cu faina, pana cand se desprinde de pe marginea tavii si e
rumen deasupra.
Intre
timp ne ocupam de grilias. Intr-o cratita punem zaharul si il topim.
Apoi, adaugam samburii de nuca si amestecam pana cand nuca e
acoperita cu zahar. Punem compozitia pe o tava unsa cu ulei si o
lasam la racit.
Acum
ne ocupam de crema:
Intr-o
cratita punem ouale, zaharul si cafeaua. Omogenizam bine si cu un
batator sau cu o lingura de lemn amestecam continuu intre timp ce e
pe baie de aburi.
Puteti
verifica daca crema e gata punand o picatura intr-un pahar cu apa
rece. Daca crema nu se dizolva atunci e gata.
Cand
e rece spumam untul cu mixerul si treptat adaugam crema. Apoi, punem
2 linguri cu varf de grilias in crema.
Cand
blatul e rece il impartim in 3 si il umplem cu crema.
Il
imbracam in crema si pe margine punem grilias.
Il
decorati cum doriti. Eu am ales sa mai pun grilias si deasupra pentru
ca este foarte gustos.
Tortul
este un balans perfect intre cremos si crocant.
Va
doresc POFTA BUNA!