600
de grame de faina
400
de grame de unt
4
galbenuse
coaja
de la 1 lamaie
un
praf de sare
Ingrediente pentru
maia:
120
ml lapte caldut
400
de grame de zahar
50
de grame de drojdie proaspata
Ingrediente pentru
umplutura:
1 kg
de branza dulce de vaci
4
oua intregi
2
linguri de faina
250
de grame de zahar
coaja
de la 1 lamaie
100
de grame de stafide
2
plicuri de zahar vanilinat
2
linguri de smantana
Mod de preparare:
Incepem
cu maiaua. In laptele caldut punem drojdia si o lingura de zahar.
Amestecam si lasam la crescut pentru 10-15 minute.
In
alt bol punem faina, zaharul ramas de la maia, praful de sare, coaja
de lamaie, galbenusele si untul. Cand drojdia a crescut o punem peste
restul de ingrediente si incepem sa framantam.
Dupa
ce am incorporat bine toate ingredientele, presaram faina peste
blatul de lucru si rasturnam aluatul. Il mai framantam putin,
presarand faina daca e nevoie. Il formam intr-o bila si il lasam la
crescut pentru o ora, o ora jumate, acoperit cu un prosop intr-un loc
cald.
Intre
timp ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem branza, zaharul,
ouale, smantana, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, stafidele si
faina. Amestecam pana cand totul e bine incorporat.
Cand
aluatul e crescut, il intindem cu un sucitor. Taiem cercuri si umplem
mini formele unse cu unt.
Puteti
face si o pasca mare, dar eu am ales sa le fac mici pentru ca sunt
perfecte pentru a servii o singura persoana si in plus, sunt si
foarte aspectuoase.
Umplem
fiecare pasca cu 2 linguri din compozitia de branza.
Din
restul de aluat am facut impletituri pe care le-am pus peste fiecare
pasca, avand grija sa las mijlocul liber. Mie mi-au iesit 18 paharele
din intreaga compozitie.
Cu
un ou ungem fiecare pasca si le dam la copt pana cand sunt rumene
deasupra.
Sunt
foarte fragede si dulci.
Va
doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!