160
grame de zahar brun
85
grame de unt
Ingrediente pentru
blat:
190
de grame de faina
85
grame de unt
2
galbenusuri
putina
sare
5
grame de praf de copt
100
de grame de zahar
2
albuse + 30 grame de zahar
120
ml suc de ananas din compot
6
rondele de ananas din compot
Mod de preparare:
Pentru
caramel punem untul intr-o cratita si il topim. Apoi, punem zaharul
brun si amestecam pana cand zaharul se topeste.
In
formele de ceramica punem 2 linguri de caramel. Peste punem cate o
felie de ananas. Din aceasta reteta obtinem 6 mini torturi sau un
tort mare de 20 de cm.
Lasam
formele deoparte si acum ne ocupam de blat.
Intr-un
bol punem untul si zaharul si le spumam bine. Adaugam galbenusele si
mai mixam putin.
Punem
sarea, praful de copt, jumate din cantitatea de faina si jumate din
cantitatea de suc de ananas. Apoi, adaugam si restul de faina si suc.
Omogenizam bine.
In
alt bol batem albusele cu cele 30 de grame de zahar, apoi le
incorporam in compozitia pentru blat.
Impartim
compozitia in formele de ceramica peste caramel si rondelele de
ananas.
Le
dam la copt pana cand sunt rumene deasupra iar daca infingem un cutit
in mijloc, lama iese curata.
Cand
sunt coapte le scoatem imediat din formele de ceramica,
intorcandu-le. Ananasul trebuie sa fie deasupra. Daca nu o sa le
scoateti imediat din forme dupa coacere, caramelul o sa se intareasca
si nu o sa le mai puteti scoate.
Intr-un
bol batem 100 ml de frisca.
Cand
sunt reci le decoram cu putina frisca si cu o cireasa.
Va
doresc POFTA BUNA!