Tort de Fructe - Rețetă video

Ingrediente pentru blat:
7 albuse
350 grame zahar
7 galbenuse
350 grame faina
150 ml lapte
1 plic praf de copt
10 linguri de ulei
Mod de preparare:


       Intr-un bol batem albusele spuma. Atunci cand sunt bine spumate putem incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand in continuare.
       Peste albuse punem galbenusele, faina, praful de copt, laptele si uleiul. Amestecam pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
       Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si il dam la copt pana cand e rumen deasupra, iar daca infingem un cutit in mijloc lama iese curata.
       Intre timp ne vom ocupa de fructe. Eu am ales sa folosesc postocale, kiwi, si ananas, dar puteti folosi ce fel de fructe va plac.
Am inceput prin a curata kiwi. Eu am taiat capetele, apoi cu ajutorul unei linguri am scos cu usurinta coaja.
       Apoi, am curatat portocala si ananasul. Aveti grija sa scoateti toti tepii ananasului pentru ca nu sunt comestibili si sa scoateti si mijlocul pentru ca e tare.
       Taiem fructele dupa cum doriti. Eu am ales sa le fac rondele. Cu un cutit bine ascutit veti obtine felii perfecte. Capetele si feliile imperfecte le-am taiat cubulete. Cu ele vom umple tortul. Pastram feliile mai frumoase pentru a orna deasupra.
       Cand blatul e copt il feliem in 3 si il lasam la racit.
       Intre timp batem un litru de frisca. Ea trebuie sa fie bine batuta ca sa poata sustine toate frutele.
       Cand blatul e racit, putem incepe asamblarea tortului. Punem prima parte din blat peste care incepem sa punem frisca. Eu am ales sa fac asta folosindu-ma de un pos, dar puteti si cu o lingura. Cu posul e mai usor.
       Dupa ce am intins prima parte de frisca facem o bordura, care ne va ajuta sa tina fructele inauntru.
      Punem urmatoarea foaie din blat si facem la fel cum am facut cu prima. Punem frisca, facem o bordura si punem fructe.
      Deasupra punem ultima foaie din blat si imbracam totul in frisca.
      Acum ne vom ocupa de ornat. Cu posul am facut o bordura, apoi am facut mici flori pe care am sprijinit feliile de ananas. Peste ele am pus cate o felie de kiwi, iar la mijloc portocale si inca o felie de kiwi pe care am crestat-o.
      Pe margini am ales sa fac un model simplu de cos impletit, tot cu ajutorul posului.
     Inainte de a-l devora trebuie sa il lasam la frigider pentru cel putin 3 ore, apoi il putem felia si servii intregii familii.
     Acest tort este foarte delicios si racoritor.
Va doresc POFTA BUNA!