7
albuse
350
grame zahar
7
galbenuse
350
grame faina
150
ml lapte
1
plic praf de copt
10
linguri de ulei
Mod de
preparare:
Intr-un bol batem albusele spuma. Atunci cand sunt bine spumate putem incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand in continuare.
Peste
albuse punem galbenusele, faina, praful de copt, laptele si uleiul.
Amestecam pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Punem
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si il dam la copt
pana cand e rumen deasupra, iar daca infingem un cutit in mijloc lama
iese curata.
Intre
timp ne vom ocupa de fructe. Eu am ales sa folosesc postocale, kiwi,
si ananas, dar puteti folosi ce fel de fructe va plac.
Am
inceput prin a curata kiwi. Eu am taiat capetele, apoi cu ajutorul
unei linguri am scos cu usurinta coaja.
Apoi,
am curatat portocala si ananasul. Aveti grija sa scoateti toti tepii
ananasului pentru ca nu sunt comestibili si sa scoateti si mijlocul
pentru ca e tare.
Taiem
fructele dupa cum doriti. Eu am ales sa le fac rondele. Cu un cutit
bine ascutit veti obtine felii perfecte. Capetele si feliile
imperfecte le-am taiat cubulete. Cu ele vom umple tortul. Pastram
feliile mai frumoase pentru a orna deasupra.
Cand
blatul e copt il feliem in 3 si il lasam la racit.
Intre
timp batem un litru de frisca. Ea trebuie sa fie bine batuta ca sa
poata sustine toate frutele.
Cand
blatul e racit, putem incepe asamblarea tortului. Punem prima parte
din blat peste care incepem sa punem frisca. Eu am ales sa fac asta
folosindu-ma de un pos, dar puteti si cu o lingura. Cu posul e mai
usor.
Dupa
ce am intins prima parte de frisca facem o bordura, care ne va ajuta
sa tina fructele inauntru.
Punem
urmatoarea foaie din blat si facem la fel cum am facut cu prima.
Punem frisca, facem o bordura si punem fructe.
Deasupra
punem ultima foaie din blat si imbracam totul in frisca.
Acum
ne vom ocupa de ornat. Cu posul am facut o bordura, apoi am facut
mici flori pe care am sprijinit feliile de ananas. Peste ele am pus
cate o felie de kiwi, iar la mijloc portocale si inca o felie de kiwi
pe care am crestat-o.
Pe
margini am ales sa fac un model simplu de cos impletit, tot cu
ajutorul posului.
Inainte
de a-l devora trebuie sa il lasam la frigider pentru cel putin 3 ore,
apoi il putem felia si servii intregii familii.
Acest
tort este foarte delicios si racoritor.
Va
doresc POFTA BUNA!