500
grame branza dulce de vaci
150
grame de faina
120
grame gris
2
oua
100
grame de zahar
10
grame zahar vanilinat
4
grame de bicarbonat de sodiu
500
ml ulei pentru prajit
Intr-un
bol punem branza, ouale, grisul, faina, zaharul, zaharul vanilinat si
bicarbonatul de sodiu.
Framantam
aluatul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Acest
aluat este foarte lipicios. Sa nu fiti tentati sa mai adaugati faina.
Asa este perfect.
Acum
incepem sa le modelam. Luam cu o lingura din compozitie, dam aluatul
prin faina. Il rulam intr-o bila, o aplatizam putin si ii facem o
gaura la mijloc.
Pentru
fiecare papanas, facem o bila mai mica, tot asa, luam putin aluat, il
dam prin faina si il formam intr-o bila .
Dupa
ce am format toti papanasii ne putem apuca de prajit.
In
uleiul incins bine punem pe rand cate un papanas cu bila lui. Le
prajim pe rand pentru a nu scadea temperatura uleiului. Le intoarcem
pentru a le praji pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servetel de
bucatarie.
Papanasii
se servesc cu inghetata si dulceata. Am folosit inghetata de zmeura
facuta in casa, pe care o puteti gasi pe canalul meu de Youtube.
Acesti
papanasi sunt foarte pufosi datorita adausului de gris, si,
bineinteles, si foarte gustosi.
Va
doresc POFTA BUNA!