Papanași cu dulceață și înghețată - Rețetă video

Ingrediente:
500 grame branza dulce de vaci
150 grame de faina
120 grame gris
2 oua
100 grame de zahar
10 grame zahar vanilinat
4 grame de bicarbonat de sodiu
500 ml ulei pentru prajit
     Intr-un bol punem branza, ouale, grisul, faina, zaharul, zaharul vanilinat si bicarbonatul de sodiu.
       Framantam aluatul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Acest aluat este foarte lipicios. Sa nu fiti tentati sa mai adaugati faina. Asa este perfect.
       Acum incepem sa le modelam. Luam cu o lingura din compozitie, dam aluatul prin faina. Il rulam intr-o bila, o aplatizam putin si ii facem o gaura la mijloc.
       Pentru fiecare papanas, facem o bila mai mica, tot asa, luam putin aluat, il dam prin faina si il formam intr-o bila .
        Dupa ce am format toti papanasii ne putem apuca de prajit.
      In uleiul incins bine punem pe rand cate un papanas cu bila lui. Le prajim pe rand pentru a nu scadea temperatura uleiului. Le intoarcem pentru a le praji pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servetel de bucatarie.
       Papanasii se servesc cu inghetata si dulceata. Am folosit inghetata de zmeura facuta in casa, pe care o puteti gasi pe canalul meu de Youtube.
        Acesti papanasi sunt foarte pufosi datorita adausului de gris, si, bineinteles, si foarte gustosi.

Va doresc POFTA BUNA!