Plăcintă Americană cu Dovleac - Rețetă video


Toamna suntem invaluiti de dovlecei peste tot. Pentru mine nu exista o placinta mai buna decat cea cu dovleac. Cu putina scortisoara si zahar putem face cea mai buna placinta din cate exista.
Ingrediente pentru aluat:
350 de grame de faina
50 de grame de zahar pudra
un praf de sare
1 ou
100 de grame de unt
10 linguri de apa
1 plic de praf de copt
Intr-un bol punem faina, zaharul pudra, praful de sare, praful de copt, oul, untul si apa. Incepem sa framantam aluatul cu mana si adaugam apa doar daca e nevoie. 10 linguri ar trebui sa fie suficiente, dar depinde si de tipul de faina pe care o folositi. Dupa ce am cuprins toata faina, lasam aluatul deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
500 de grame de dovleac ras
200 de grame de zahar
5 linguri de ulei
1 lingura de scortisoara cu varf
Intr-o cratita punem uleiul, dovleacul, zaharul si scortisoara. Amestecam, apoi punem cratita pe foc. Calim dovleacul pana cand lichidul s-a evaporat si am ramas cu o umplutura cremoasa.
O lasam putin la racit, intre timp ce vom intinde aluatul.
Presaram faina peste blatul de lucru si formam aluatul intr-o bila. Intindem aluatul cu sucitorul, miscandu-l din cand in cand pentru a ne asigura ca nu s-a lipit de masa.
Il rulam pe sucitor pentru a-l transfera mai usor peste forma.
Il punem intr-o forma de tarta, apoi trecem cu sucitorul peste ea, pentru a elimina excesul de aluat.
Nu aruncati aluatul care ne-a ramas, pentru ca il vom folosii pentru a acoperii placinta.
Punem toata umplutura de dovleac in forma si o intindem uniform.
Presaram din nou faina peste blatul de lucru si formam resturile de aluat intr-o bila. Apoi, il intindem iarasi cu sucitorul intr-o foaie de jumatate de cm grosime.
Cu un pinten taiem fasii subtiri din aluat.
Luam placinta si aranjam fasiile sub forma unui grilaj deasupra.
O dam la copt pentru 30-40 de minute sau pana cand e putin rumena deasupra.
Daca doriti sa o scoateti din forma de tarta, va recomand sa o lasati sa se raceasca complet inainte de a o muta.
Aceasta placinta nu doar ca este foarte gustoasa, dar mirosul pe care il emana in jur este nemaipomenit.
Se face foarte usor si va puteti impresiona oaspetii si familia cu acest model simplu si cu gustul minunat de dovleac si scortisoara.

Va doresc POFTA BUNA!