Toamna
suntem invaluiti de dovlecei peste tot. Pentru mine nu exista o
placinta mai buna decat cea cu dovleac. Cu putina scortisoara si
zahar putem face cea mai buna placinta din cate exista.
Ingrediente
pentru aluat:
350
de grame de faina
50
de grame de zahar pudra
un
praf de sare
1
ou
100
de grame de unt
10
linguri de apa
1
plic de praf de copt
Intr-un
bol punem faina, zaharul pudra, praful de sare, praful de copt, oul,
untul si apa. Incepem sa framantam aluatul cu mana si adaugam apa
doar daca e nevoie. 10 linguri ar trebui sa fie suficiente, dar
depinde si de tipul de faina pe care o folositi. Dupa ce am cuprins
toata faina, lasam aluatul deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de
umplutura.
Ingrediente
pentru umplutura:
500
de grame de dovleac ras
200
de grame de zahar
5
linguri de ulei
1
lingura de scortisoara cu varf
Intr-o
cratita punem uleiul, dovleacul, zaharul si scortisoara. Amestecam,
apoi punem cratita pe foc. Calim dovleacul pana cand lichidul s-a
evaporat si am ramas cu o umplutura cremoasa.
O
lasam putin la racit, intre timp ce vom intinde aluatul.
Presaram
faina peste blatul de lucru si formam aluatul intr-o bila. Intindem
aluatul cu sucitorul, miscandu-l din cand in cand pentru a ne asigura
ca nu s-a lipit de masa.
Il
rulam pe sucitor pentru a-l transfera mai usor peste forma.
Il
punem intr-o forma de tarta, apoi trecem cu sucitorul peste ea,
pentru a elimina excesul de aluat.
Punem
toata umplutura de dovleac in forma si o intindem uniform.
Presaram
din nou faina peste blatul de lucru si formam resturile de aluat
intr-o bila. Apoi, il intindem iarasi cu sucitorul intr-o foaie de
jumatate de cm grosime.
Cu
un pinten taiem fasii subtiri din aluat.
O
dam la copt pentru 30-40 de minute sau pana cand e putin rumena
deasupra.
Daca
doriti sa o scoateti din forma de tarta, va recomand sa o lasati sa
se raceasca complet inainte de a o muta.
Aceasta
placinta nu doar ca este foarte gustoasa, dar mirosul pe care il
emana in jur este nemaipomenit.
Se
face foarte usor si va puteti impresiona oaspetii si familia cu acest
model simplu si cu gustul minunat de dovleac si scortisoara.
Va
doresc POFTA BUNA!