Crema
pufoasa, stafide si felii de portocala proaspata. Toate formeaza un
tort delicios, mare, perfect pentru petreceri unde avem de servit mai
multe persoane. Portocala ii da un aspect minunat, incat toti
invitatii vor fi surprinsi.
Ingrediente:
8
galbenusuri
10
linguri de zahar
3
linguri de faina
30
de grame de gelatina
100
ml de apa
8
albusuri + 5 linguri de zahar
100
grame de stafide
3-4
portocale mai mari
si
300 ml de lapte.
Vom
incepe cu gelatina. O punem intr-un bol si peste punem apa rece.
Amestecam si o lasam sa stea pentru 5 minute.
Intre
timp, ne vom ocupa de crema. Punem galbenusurile intr-o cratita.
Peste ele punem cele 10 linguri de zahar, iar cu o lingura de lemn le
spumam pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi,
punem faina si o incorporam in compozitie.
Punem
laptele intr-o cratita la fiert, iar cand e fiert il punem treptat in
crema de galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare adaos.
Punem
cratita pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand se ingroasa
compozitia, aproximativ 30 de minute. Apoi, o luam de pe aburi si o
lasam sa se raceasca 5 minute.
Intre
timp verificam gelatina, care ar trebui sa fie tare. O punem 30 de
secunde la cuptorul cu microunde pentru a o topii. Bineinteles,
puteti face asta si pe baie de aburi daca nu aveti un cuptor, dar asa
este mai usor.
In
crema de galbenusuri punem gelatina treptat amestecand repede, pana
cand s-a incorporat. Apoi, punem stafidele si le amestecam.
Lasam
crema deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de albusuri.
Le
punem intr-un bol si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate putem incepe sa adaugam cele 5 linguri de zahar treptat.
Peste
albusuri punem crema de galbenusuri si le amestecam pana cand sunt
bine imbinate.
Lasam
crema deoparte intre timp ce ne vom ocupa de portocale. Le curatam de
coaja si le feliem. Incercati sa faceti rondelele cat mai perfecte,
de jumatate de cm grosime.
Intr-o
cratita de 30 de cm incepem sa aranjam portocalele. Am pus o punga in
ea pentru a scoate tortul mai usor. Punem rondelele pe fundul
cratitei cat de frumos putem, pentru ca aceea va fi fata tortului
cand e gata. Punem putin din crema, apoi aranjam feliile de portocale
si pe marginea cratitei.
Punem
toata crema deasupra si la urma punem rondelele care ne-au mai ramas.
Acest pas nu este obligatoriu, dar cateva felii de portocala in plus
nu pot decat sa dea un gust in plus tortului nostru.
Cand
s-a intarit punem tava in care il vom servii deasupra si il intoarcem
cu tot cu cratita. Datorita pungii pusa pe fund, tortul iese foarte
usor. Luam punga si e gata.
Acest
tort se serveste simplu sau cu frisca. Este foarte cremos, iar
stafidele ii ofera o textura placuta.
Pentru
a face acest tort sunt convinsa ca aveti majoritatea ingredientelor
deja in casa. Faceti-l chiar weekendul acesta si va garantez ca o sa
il adorati.
Va
doresc POFTA BUNA!