Cremă de Zahăr Ars cu Dovleac - Rețetă video

       Astazi vom face crema de zahar ars cu dovleac. Cu totii adoram crema de zahar ars, iar aceasta varianta cu dovleac o face sa fie mai speciala. Este foarte aromata, nu prea dulce si foarte cremoasa.
Ingrediente:
450 de ml de smantana lichida
100 de grame de zahar
4 galbenusuri
1 plic de zahar vanilinat
1 lingurita de scortisoara
un praf de sare
120 de grame de piure de dovleac
si vom mai avea nevoie de cate o lingura de zahar pentru fiecare portie de crema de zahar ars.

1. Incepem cu smantana, pe care o punem intr-o cratita alaturi de scortisoara. Punem cratita pe foc si o lasam pana cand e aproape de a fierbe. Intre timp ne vom ocupa de cealalta parte a retetei.
Intr-un bol punem galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare. Cu un mixer le spumam bine, pana cand isi dubleaza volumul.

2. Apoi, punem piureul de dovleac si mai mixam putin pana cand s-a incorporat si el. Piureul se face foarte usor. Pur si simplu am copt un dovleac, apoi am scos pulpa si am pasat-o intr-un blender.

3. Cand smantana e fierbinte, o luam de pe foc si o punem in compozitia de oua, in fir subtire, mixand continuu. Trebuie sa fie pusa incet, pentru ca nu vrem sa gatim ouale.

4. Acum ca avem compozitia facuta, va trebui sa o punem in forme, dar inainte eu am ales sa o transfer intr-o forma gradata, pentru a putea umple formele de ceramica mult mai usor.

5. Acum umplem formele, lasand un cm liber pana sus. Dupa ce am umplut formele, turnam apa fierbinte in tava in care le vom da la copt, pana la jumatatea lor.

6. Le dam la copt pentru 45 de minute. Cand sunt gata, mijlocul lor ar trebui sa fie intarit, dar daca miscam incet de ele, ar trebui sa se miste ca un jeleu.

7. Acum, le vom lasa sa se raceasca complet, apoi le vom da o ora la frigider.

8. Cand sunt reci, tot ce ne mai ramane de facut este sa caramelizam zaharul deasupra.

9. Punem cate o lingura de zahar deasupra, le miscam pana cand intreaga suprafata este acoperita in zahar, apoi luam excesul si il punem pe urmatoarea forma.

10. Dupa ce le avem pe toate acoperite cu zahar, le putem carameliza cu un arzator special pentru crema de zahar ars, insa daca nu aveti asa ceva, le puteti reintroduce in cuptor pentru cateva minute, pana cand zaharul s-a topit.
       Cand sunt gata, crusta subtire de zahar deasupra si crema delicioasa cu dovleac, rezulta intr-un desert perfect de gustos.

Va doresc POFTA BUNA!