Astazi
vom face Guguluf cu Rahat si Glazura de Lamaie. Se face foarte usor,
este foarte pufos, iar forma de guguluf ii da un aspect minunat.
Ingrediente
pentru guguluf:
125
de grame de unt
140
de grame de zahar
2
oua
1
lingurita de esenta de vanilie
15
grame de praf de copt
250
de grame de faina
100
de ml de lapte
si
200 de grame de rahat taiat cubulete
1. Vom
incepe cu untul care este la temperatura camerei. Punem peste el
zaharul si le spumam bine cu un mixer.
2. Adaugam
peste, ouale, cate unul pe rand, mixand bine, dupa fiecare. Apoi,
punem praful de copt, faina si laptele. Amestecam bine pana cand
totul este omogenizat.
3. Punem
rahatul si in incorporam in compozitie.
4. Il
punem intr-o forma de guguluf unsa si tapetata cu faina. Nivelam
deasupra, apoi il dam la copt pentru 45-50 de minute, sau pana cand e
rumen deasupra, iar daca infingem un cutit in mijloc, lama iese
curata.
5. Acum
ne vom ocupa de glazura.
Ingredinete
pentru glazura:
150
de grame de zahar pudra
si
zeama de la o lamaie mai mica
2. Cand
blatul e copt, il acoperim cu glazura facuta. Eu am ales sa pun si
cateva bomboane colorate deasupra, pentru un aspect mai frumos.
Acest
guguluf este desertul perfect pentru acele zile in care avem pofta de
ceva dulce, dar nu avem prea mult timp pentru a face ceva complicat.
Glazura
de lamaie ii da acel plus de savoare de care are nevoie ca sa il faca
nemaipomenit de bun.
Va
doresc POFTA BUNA!