Astazi
vom reface reteta Tortului de Ananas. Pentru ca astazi am implinit un
an de cand am impartasit prima reteta cu voi, m-am gandit sa mai fac
inca o data acest tort, pe care il ador.
Ingrediente:
rondelele
din 2 compoturi de ananas
22
de piscoturi
8
linguri de zahar
zeama
din cele doua compoturi
8
galbenusuri
500
de ml de frisca
20
de grame de gelatina
1. Incepem
cu galbenusurile pe care le punem intr-o cratita, alaturi de zahar.
Le spumam bine cu o lingura de lemn, pana cand isi dubleaza volumul.
2. Apoi,
punem gelatina si sucul de ananas. Amestecam bine.
3. Punem
cratita pe foc si amestecam continuu pentru aproximativ 5 minute,
pana cand compozitia seamana cu o smantana lichida. O lasam la racit.
4. Intr-un
bol punem frisca si o batem cu un mixer. Frisca nu trebuie sa fie
batuta foarte tare, pentru ca ea va continua sa se bata cand o vom
amesteca cu crema.
5. Cand
avem crema racita, o punem peste frisca si le amestecam bine pana
cand sunt bine omogenizate.
6. Acum
ca avem crema facuta, ne putem ocupa de cladirea tortului.
7. Intr-o
cratita cu diametrul de 26 de cm in care am pus folie alimentara sau
o punga rupta, incepem sa punem rondelele de ananas. Le aranjam
frumos, pentru ca atunci cand tortul va fi gata, aceea va fi fata.
8. Peste
ananas, punem putin din crema, o intindem uniform, apoi punem jumate
din cantitatea de piscoturi, cu zaharul in jos.
9. Continuam
cu crema, ananas, crema, piscoturi, restul de crema si ultimele
rondele de ananas.
11. Cand
tortul s-a intarit, il intoarcem pe o tava si luam usor folia de pe
el.
Am
taiat o felie din el, pentru ca am vrut sa vedeti straturile frumoase
de crema, piscoturi si ananas.
Acest
tort este foarte cremos, iar cu cat sta mai mult, cu atat piscoturile
se vor insiropa mai bine de la fructe.
Daca
v-a placut reteta abonati-va la canalul meu de Youtube, pentru a
putea vedea si alte retete de prajituri minunate si pentru a ne putea
revedea si anul viitor tot cu un tort aniversar.
Va
doresc POFTA BUNA!