Astazi
vom face Tort de biscuiti cu zahar ars. Foaie de napolitana, biscuti
cremosi, bezea de zahar ars si ciocolata. Impreuna rezulta intr-un
tort extrem de delicios.
Ingrediente:
7
galbenusuri
200
de grame de zahar
250
de grame de unt la temperatura camerei
150
de grame de nuca macinata
200
de grame de biscuiti macinati
si
1 foaie de napolitana rotunda, taiata dupa dimensiunea tavii in care
vom cladi tortul
1. Punem
galbenusurile si zaharul intr-un bol si le spumam cu un mixer pana
cand se albesc si isi dubleaza volumul. Apoi, punem untul si il
incorporam si pe el in compozitie. Adaugam biscuitii si nuca si mai
mixam putin pana cand totul e incorporat.
2. Intr-o
tava punem inelul unei forme detasabile. Punem foaia de napolitana,
iar peste ea asezam toata crema de biscuiti. O intindem cu fundul
unui pahar sau cu o lingura, uniform peste foaie.
3. Acum
o lasam deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de bezea.
Ingrediente
pentru bezea:
cele
7 albusuri care ne-au ramas de la crema
12
linguri de zahar cu care vom bate albusurile
si
8 linguri de zahar pe care le vom topii.
4. Punem
intr-un bol de metal albusurile si le spumam bine cu un mixer. Apoi,
adaugam zaharul treptat, mixand continuu.
5. Punem
bolul pe baie de aburi, iar cu un batator sau tel, continuam sa batem
albusurile pana cand devin fierbinti.
6. Intre
timp, pe un alt ochi punem zaharul la topit. Cand este topit, iar
albusurile sunt fierbinti, le luam de pe foc.
8. Punem
toata bezeaua peste crema de galbenusuri si o intindem uniform.
9. Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore, pentru a lasa bezeaua sa se
intareasca si sa lase sirop in tava, care va insiropa foaia de
napolitana.
10. Cand
este gata, luam inelul de pe tort si il ornam cu ciocolata de lapte
topita.
Este
un tort dulce, bine insiropat si cremos. Se face foarte usor si rapid
si este perfect pentru masa de sarbatori, in special atunci cand nu
mai avem prea mult timp pentru a pregatii ceva dulce.
Va
doresc POFTA BUNA!