Tort de Biscuiți cu Zahăr Ars (Fără coacere) - Rețetă video

       Astazi vom face Tort de biscuiti cu zahar ars. Foaie de napolitana, biscuti cremosi, bezea de zahar ars si ciocolata. Impreuna rezulta intr-un tort extrem de delicios.
Ingrediente:
7 galbenusuri
200 de grame de zahar
250 de grame de unt la temperatura camerei
150 de grame de nuca macinata
200 de grame de biscuiti macinati
si 1 foaie de napolitana rotunda, taiata dupa dimensiunea tavii in care vom cladi tortul

1. Punem galbenusurile si zaharul intr-un bol si le spumam cu un mixer pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Apoi, punem untul si il incorporam si pe el in compozitie. Adaugam biscuitii si nuca si mai mixam putin pana cand totul e incorporat.

2. Intr-o tava punem inelul unei forme detasabile. Punem foaia de napolitana, iar peste ea asezam toata crema de biscuiti. O intindem cu fundul unui pahar sau cu o lingura, uniform peste foaie.

3. Acum o lasam deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de bezea.
Ingrediente pentru bezea:
cele 7 albusuri care ne-au ramas de la crema
12 linguri de zahar cu care vom bate albusurile
si 8 linguri de zahar pe care le vom topii.

4. Punem intr-un bol de metal albusurile si le spumam bine cu un mixer. Apoi, adaugam zaharul treptat, mixand continuu.

5. Punem bolul pe baie de aburi, iar cu un batator sau tel, continuam sa batem albusurile pana cand devin fierbinti.

6. Intre timp, pe un alt ochi punem zaharul la topit. Cand este topit, iar albusurile sunt fierbinti, le luam de pe foc.

7. Turnam in fir subtire zaharul topit in albusuri, mixand rapid. Aveti grija cand faceti asta, pentru ca nu exista o arsura mai dureroasa decat cea cu zahar topit.

8. Punem toata bezeaua peste crema de galbenusuri si o intindem uniform.

9. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, pentru a lasa bezeaua sa se intareasca si sa lase sirop in tava, care va insiropa foaia de napolitana.

10. Cand este gata, luam inelul de pe tort si il ornam cu ciocolata de lapte topita.
       Este un tort dulce, bine insiropat si cremos. Se face foarte usor si rapid si este perfect pentru masa de sarbatori, in special atunci cand nu mai avem prea mult timp pentru a pregatii ceva dulce.

Va doresc POFTA BUNA!