Astazi
vom face Blat de ciocolata tavalit prin nuca de cocos. Un blat dens,
insiropat cu ciocolata din belsug, apoi tavalit prin nuca de cocos.
Un desert adorat de familia mea.
Ingrediente
pentru blat:
250
de grame de zahar
400
de grame de faina
300
de ml de lapte
2
linguri de miere
1
galbenus
1
ou
50
de grame de unt
1
lingura de cacao
1
plic de praf de copt
1. Punem
untul si mierea intr-un bol. Cu o lingura de lemn le amestecam pana
cand s-au imbinat.
2. Apoi, punem galbenusul si oul si amestecam din
nou. Peste adaugam zaharul si spumam compozitia pana cand isi
dubleaza volumul.
3. Acum,
adaugam laptele, faina, cacao si praful de copt. Omogenizam bine.
4. Punem
compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si o intindem
uniform.
5. Dam
blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de
minute sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese
curata.
6. Cand
blatul este copt il scoatem din tava si luam hartia de copt, apoi il
lasam la racit.
7. Atunci
cand avem blatul racit il putem taia. Cu un cutit mare taiem blatul
in cate bucati dorim. Depinde de cat de mari sau de mici vrem, dar
tineti cont ca bucatile vor deveni putin mai mari atunci cand le vom
insiropa.
8. Acum
ne vom ocupa de sirop.
Ingrediente
pentru sirop:
250
de grame de unt
250
de grame de zahar
2
linguri de cacao
200
de ml de lapte
9. Punem
o cratita pe foc. In ea punem laptele, zaharul, untul si cacao. Cu o
lingura de lemn amestecam pana cand untul si zaharul s-au topit.
10. Cand
compozitia incepe sa fiarba o luam de pe foc.
11. Iar
acum ne vom ocupa de pregatirea blatului, pentru care va trebui sa
avem: siropul, 100 de grame de cocos si blatul.
12. Luam
o bucata din blat, o punem in sirop, o intoarcem de pe o parte pe
alta pentru a ne asigura ca este insiropat uniform, apoi o tavalim
prin cocos.
13. Repetam
acest pas pentru toate bucatile de blat. Daca nu va place cocosul,
puteti tavali prajitura prin 100 de grame de nuca macinata. Eu
am facut 36 de bucati din intregul blat.
Aceasta
prajitura este foarte populara, iar multi dintre voi probabil o stiti
cu un blat alb, insa varianta mea este mult mai buna, avand cacao si
in blat si in sirop. Va sugerez sa incercati reteta mea cat mai
repede!
Va
doresc POFTA BUNA!