Astazi
vom face Briose cu Capsuni pentru Ziua Indragostitilor. Aceasta este
o reteta care face doar patru briose, perfecta pentru o cina
romantica in doi. Fiindca sunt putine, aceste briose se fac foarte
repede si sunt foarte bune.
Ingrediente
pentru briose:
4
linguri de unt topit si racit
15
grame de amidon de porumb
50
de grame de faina
2
albusuri
3
linguri de lapte
1
lingurita de colorant alimentar rosu
4
linguri de zahar
1
plic de zahar vanilinat
5
grame de praf de copt
1. Incepem
cu albusurile pe care le batem spuma cu un mixer. Cand sunt bine
spumate adaugam zaharul si zaharul vanilinat. Continuam sa mixam pana
cand albusurile devin lucioase si zaharul s-a topit.
2. Apoi,
adaugam faina, amidonul de porumb, praful de copt, colorantul
alimentar, untul si laptele. Cu o lingura de lemn amestecam pana cand
sunt bine omogenizate.
3. Impartim
compozitia in 4 forme rotunde tapetate cu hartie pentru briose.
4. Dam
briosele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de
minute, sau pana cand infingem o scobitoare in mijloc,iar ea iese
curata.
5. Intre
timp ce briosele se racesc, ne putem ocupa de frica.
Ingrediente
pentru frisca:
150
de ml de frisca lichida
3
linguri de gem de capsuni
6. Batem
frisca cu un mixer. Apoi, adaugam gemul si mai mixam doar pana cand
s-a incorporat.
Ingrediente
pentru a umple briosele:
2
linguri de gem de capsuni
7. Scoatem
din fiecare briosa putin din mijloc. Cu varful unui pos este cel mai
bine sa faceti asta, pentru ca are dimensiunea perfecta. Sau, puteti
face asta si cu un cutit, dar aveti grija sa nu taiati pana la fund,
pentru ca nu vrem sa curga umplutura.
9. Cu
o lingurita umplem fiecare briosa, apoi punem capacul.
10. Cand
le-am terminat pe toate de umplut, punem frisca cu un pos deasupra,
sub forma unei rozete.
11. Ornam
cu cate o cireasa in varf.
Am
taiat una pentru a va arata cat de frumos arata inauntru. Aceste
briose se fac la fel de repede pe cat se mananca.
Va
doresc o zi a indragostitilor perfecta si POFTA BUNA!