Astazi vom face Foi de Napolitana cu Rahat si Lamaie.
Aceasta este o reteta de post care se prepara foarte usor cu doar 4
ingrediente.
Ingrediente:
4 foi de napolitana
500 de grame de rahat
1 lamaie
250 de grame de margarina Unirea vegetala
1. Haideti sa incepem prin a macina rahatul si lamaia.
Introducem in masina cateva cubulete de rahat, apoi o felie de lamaie
si tot asa pana cand terminam. Aveti grija atunci cand macinati
lamaia. Fiindca o folosim toata cu tot cu pulpa si coaja, trebuie sa
avem grija sa scoatem samburii pentru ca nu vrem sa stricam cutitul
masinii de macinat.
2. Cand avem totul macinat, intr-un bol punem untul si il
spumam bine cu un mixer. Apoi, adaugam putin cate putin din amestecul
de rahat si lamaie, mixand bine dupa fiecare adaos, pana cand l-am
incorporat pe tot.
3. Acum tot ce ne mai ramane de facut este sa umplem foile
de napolitane cu crema obtinuta. O impartim in trei parti egale si o
intindem uniform peste fiecare foaie.
4. La urma o presam bine cu mainile, intorcand-o de pe o
parte pe alta, pentru a ne asigura ca foile sunt lipite bine.
Se poate servi imediat, de aceea am si taiat o felie.
Este o napolitana cu gust dulce si acru, pe care eu o fac ori de cate
ori am pofta de ea, chiar si atunci cand nu este post.
Va doresc POFTA BUNA!