Astazi
vom face Tort de Ciocolata in doua culori. Este unul dintre cele mai
bune torturi cu ciocolata pe care le-am facut. Acest tort este foarte
cremos, avand crema din belsug.
Ingrediente
pentru blat:
6
linguri de faina
8
abusuri
8
galbenusuri
8
linguri de zahar
2
linguri de cacao
1. Intr-un
bol punem albusurile si le spumam bine cu un mixer. Apoi, adaugam
zaharul treptat, mixand continuu.
2. Adaugam
peste galbenusurile, cacao si faina. Amestecam pana cand totul este
bine omogenizat.
3. Punem
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dam blatul la copt
la 180 de grade celsius pentru aproximativ 30 de minute, sau pana
cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata.
4. Scoatem
blatul din forma si il lasam la racit.
5. Cand
blatul este rece, il taiem cu grija in 3, incercand sa fie egale
toate cele 3 foi.
6. Acum
ne vom ocupa de creme.
600
ml de frisca lichida
3
ciocolate de lapte sau 300 de grame
50
de grame de unt
7. Pe
baie de aburi punem o cratita in care punem frisca, ciocolata si
untul. Amestecam pana cand s-a topit toata ciocolata si untul. Apoi,
o lasam sa se raceasca peste noapte la frigider.
8. Continuam
cu ce-a de-a doua crema, cea de ciocolata alba.
Ingrediente
pentru crema de ciocolata alba:
400
de ml de frica lichida
3
ciocolate albe sau 300 de grame
9. Tot
pe baie de aburi, intr-o cratita punem frisca si ciocolata alba.
Amestecam pana cand s-a topit toata ciocolata. Apoi, o lasam la racit
peste noapte la frigider.
10. A
doua zi, cand cremele s-au racit, le vom bate cu mixerul. Si, incepem
cu ciocolata de lapte. Batem frisca cu ciocolata pana cand se
intareste si isi dubleza volumul.
11. Acum,
ne vom ocupa de gelatina.
Ingrediente
pentru gelatina:
1
plic de gelatina granulata de 10 grame
100
de ml de apa rece
12. Amestecam
gelatina cu apa, apoi o lasam la crescut pentru 5 minute, dupa care o
topim rapid pe baie de aburi sau o bagam 30 de secunde in cuptorul cu
microunde.
13. Cand
avem gelatina topita, o punem peste crema de ciocolata de lapte si
amestecam.
14. In
tava in care vom servi tortul, punem inelul unei forme de tort
detasabila. Punem prima foaie de blat in forma. Peste punem jumate
din cantitatea de crema, apoi punem cea de-a doua foaie de blat si
cealalta jumatate de crema. La urma punem si ultima foaie de blat.
Dam tortul la frigider pentru 1 ora.
15. Intre
timp ne vom ocupa de crema de ciocolata alba, pe care o batem cu
mixerul, la fel ca pe cealalta crema, pana cand e tare.
17. Punem
toata crema alba peste tort si cu grija il imbracam pe margini si
deasupra.
Un
asemenea tort nu mai are nevoie de decorari extra, pur si simplu am
facut tepi pe el cu o lingurita.
Avand
atat de multe creme, acest tort este cu siguranta preferatul meu in
momentul de fata, iar desi pare elegant si complicat, nu are decat
doua creme si un blat si se face foarte usor.
Va
doresc POFTA BUNA!