Astazi
vom face Tort cu Iaurt de Capsuni si Biscuiti. Acesta este un tort
care nu necesita coacere si care se face foarte usor. Are o crema
fina de frisca si iaurt, ananas si biscuiti.
Ingrediente:
1
kg de iaurt de capsuni
500
de ml de frisca lichida
250
de grame de biscuiti
40
de grame de gelatina
230
de grame de zahar
250
de grame de ananas din compot taiat cubulete
7-8
capsuni mai mari pentru decor
1. Incepem
cu iaurtul pe care il punem intr-o cratita pe foc. Adaugam peste
zaharul si gelatina. Amestecam pana cand zaharul s-a topit, iar
compozitia s-a incalzit. Apoi, o lasam la racit.
2. Intr-un
bol incapator punem frisca si o batem spuma cu un mixer. Cand iaurtul
este rece il amestecam cu frisca batuta.
3. In
tava in care vom servi tortul punem inelul unei forme detasabile.
Acum vom incepe cladirea tortului. Pentru primul strat vom aranja
jumate din cantitatea de biscuiti. Peste ei punem jumate din crema de
iaurt si frisca. Aranjam uniform cubuletele de ananas si, apoi,
restul de crema. Ultimul strat este format din restul de biscuiti.
5. Am
terminat tortul. Acum il dam la frigider peste noapte. In acest timp
biscuitii se vor inmuia si crema se va intarii.
6. A
doua zi luam inelul jos de pe tort si e gata pentru a fi servit!
Taiem o felie si putem vedea atat de frumos toate straturile pe care
le-am format.
Ador
acest tort. Este plin de fructe, iaurt, frisca si biscuiti. Are o
textura foarte placuta datorita gelatinei si ananasului. Acesta este
unul dintre acele torturi care se mananca foarte repede si pe care
vei vrea sa il refaci, cu siguranta.
Va
doresc POFTA BUNA!