Astazi
vom face Oua de Ciocolata umplute cu crema sub forma de albus si
galbenus. Pe langa ouale traditionale de pe masa de Paste, aceste oua
vor arata minunat. Le puteti face ce culori doriti, iar copiii le vor
adora!
Ingrediente pentru oua:
200
de grame de ciocolata alba
200
de grame de ciocolata neagra
si
1 forma pentru oua din silicon
1. Vom
incepe prin a topi ciocolata. Eu am facut asta in cuptorul cu
microunde la intervale de 30 de secunde, amestecand de fiecare data,
avand grija sa nu ardem ciocolata.
2. Apoi,
punem cate o lingura de ciocolata in forma de ou si o intindem pe
margini.
3. Continuam
cu ciocolata alba, pe care o topim la fel ca pe cea neagra. Apoi, o
punem in forme si o intindem bine. Punem forma 5 minute in frigider
pentru a lasa ciocolata sa se intareasca.
4. Dupa
ce s-a intarit primul strat mai punem inca unul. Il intindem uniform
si lasam ciocolata sa se intareasca din nou la frigider.
5. Scoatem
jumatatile de ou din forma cu grija, iar daca se intampla sa crape
ciocolata, nu va faceti griji. Pur si simplu mai puneti un strat de
ciocolata, care va lipi totul la loc.
6. Dupa
ce am scos ouale din forma, o spalam si continuam cu altele. Le
puteti face si colorate, punand colorant alimentar in ciocolata alba. Din
aceasta reteta vom face 6 oua mari de ciocolata sau 12 mici.
7. Odata
ce avem ouale facute, ne putem apuca de creme.
Ingrediente
pentru crema galbena care va fi galbenusul:
180
de grame de zahar pudra
55
de grame de unt
40
de grame de miere
1
jumatate de lingurita de colorant alimentar galben
si
putina sare
8. Intr-un
bol punem untul, mierea si praful de sare. Mixam bine pana cand untul
s-a spumat. Apoi, incepem sa adaugam zaharul pudra treptat, mixand
dupa fiecare adaos, pana cand avem o compozitie care seamana cu un
aluat mai moale. La urma adaugam si colorantul si mai mixam doar pana
cand s-a colorat uniform toata crema.
Ingrediente
pentru crema alba care va fi albusul:
380
de grame de zahar pudra
100
de grame de unt
80
de grame de miere
si
putina sare
9. Intr-un
bol punem untul, mierea si praful de sare. Mixam, apoi, adaugam
zaharul pudra treptat, la fel ca la prima crema.
10. Cand
avem cremele facute luam jumatatile de ou si le umplem. Intr-o
jumatate de ou punem doar crema alba, iar in cealalta punem crema
alba si in mijloc punem aproximativ o lingurita din crema galbena.
11. Intindem
crema cu degetele si nu cu lingura pentru a nu rupe cojile de
ciocolata.
12. Cand
am terminat de umplut toate ouale, tot ce ne mai ramane de facut este
sa le unim pentru a face un ou.
Am
taiat un ou pentru ca am vrut sa vedeti cum arata inauntru si cat de
mult seamana cu un ou fiert.
Acesta
este un desert care va merge de minune langa Pasca pe masa de Paste.
Va doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!