Tort Diplomat cu Fructe (Fara coacere) - Reteta video

       Astazi vom face Tort diplomat cu fructe. Acesta nu necesita coacere, este plin de fructe care insiropeaza piscoturile si are o crema dulce cu aroma de ananas.

Ingrediente:

250 de ml de frisca lichida
200 de ml de suc dintr-un compot de ananas
150 de grame de zahar
100 de grame de chivi
100 de grame de capsune
100 de grame de ananas
10 grame de gelatina granulata
20 de piscoturi pe care le-am aranjat intr-o forma detasabila cu dimensiunea de 17X7 cm

1. Intr-o cratita punem zaharul, gelatina si sucul de ananas. Tinem cratita pe foc doar pana cand zaharul s-a topit, amestecand continuu.

2. Pana cand compozitia se raceste putin, punem frisca intr-un bol si o batem spuma cu mixerul.

3. Apoi, punem amestecul de gelatina peste frisca si le omogenizam bine.

4. Punem peste piscoturi putin din crema, apoi cateva din fructele taiate cubulete, iarasi crema si fructe, pana cand am terminat toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie format din crema. Forma mea detasabila este de pe www.decorix.ro

5. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte.

6. A doua zi, ne putem ocupa de decorat. Eu am facut rozete cu inca putina frisca si fructe proaspete.

7. Cand l-am terminat de ornat, luam jos inelul formei.

8. Pentru a arata cat mai elegant tortul puteti lega o panglica pe el, care va va si ajuta daca trebuie sa-l duceti undeva, pentru ca tine piscoturile stranse pe tort.

9. Taiem si o felie din el. Priviti toate fructele colorate ce frumos arata si cat de bine sunt piscoturile insiropate.
       Daca doriti sa-l faceti intr-o forma mai mare, pur si simplu dublati cantitatea ingredientelor.
       Acest tort este foarte usor de facut, are o crema simpla, dar aromata, fructe si piscoturi. In 30 de minute il facem, iar a doua zi doar il mai decoram si e gata! Ador gustul racoritor pe care il are datorita fructelor.

Va doresc POFTA BUNA!