Astazi
vom face Tort diplomat cu fructe. Acesta nu necesita coacere, este
plin de fructe care insiropeaza piscoturile si are o crema dulce cu
aroma de ananas.
Ingrediente:
250
de ml de frisca lichida
200
de ml de suc dintr-un compot de ananas
150
de grame de zahar
100
de grame de chivi
100
de grame de capsune
100
de grame de ananas
10
grame de gelatina granulata
20
de piscoturi pe care le-am aranjat intr-o forma detasabila cu
dimensiunea de 17X7 cm
1. Intr-o
cratita punem zaharul, gelatina si sucul de ananas. Tinem cratita pe
foc doar pana cand zaharul s-a topit, amestecand continuu.
2. Pana
cand compozitia se raceste putin, punem frisca intr-un bol si o batem
spuma cu mixerul.
3. Apoi,
punem amestecul de gelatina peste frisca si le omogenizam bine.
4. Punem
peste piscoturi putin din crema, apoi cateva din fructele taiate
cubulete, iarasi crema si fructe, pana cand am terminat toate
ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie format din crema. Forma
mea detasabila este de pe www.decorix.ro
5. Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte.
6. A
doua zi, ne putem ocupa de decorat. Eu am facut rozete cu inca putina
frisca si fructe proaspete.
7. Cand
l-am terminat de ornat, luam jos inelul formei.
8. Pentru
a arata cat mai elegant tortul puteti lega o panglica pe el, care va
va si ajuta daca trebuie sa-l duceti undeva, pentru ca tine
piscoturile stranse pe tort.
Daca
doriti sa-l faceti intr-o forma mai mare, pur si simplu dublati
cantitatea ingredientelor.
Acest
tort este foarte usor de facut, are o crema simpla, dar aromata,
fructe si piscoturi. In 30 de minute il facem, iar a doua zi doar il
mai decoram si e gata! Ador gustul racoritor pe care il are datorita
fructelor.
Va
doresc POFTA BUNA!