Astazi
vom face Tort Mousse de Capsune. Spuma fina de capsune si frisca,
piscoturi si capsune proaspete. L-am facut recent pentru o petrecere
si a fost adorat de toti. In cateva minute nu a mai ramas nimic din
el, iar toata lumea mai vroia o felie.
Ingrediente:
18
piscoturi
300
de grame de capsune taiate felii
200
de grame de capsune pasate
300
de ml de frisca lichida
4
linguri de zahar
4
galbenusuri
20
de grame de gelatina granulata
1. Intr-o
cratita punem galbenusurile si zaharul si cu o lingura de lemn le
spumam pana cand si-au dublat volumul.
2. Apoi,
adaugam pasta de capsune si gelatina. Le omogenizam bine. Punem
cratita pe foc si amestecam continuu pentru aproximativ 3-4 minute,
sau pana cand cristalele de zahar si gelatina s-au dizolvat. O lasam
deoparte intre timp ce ne vom ocupa de frisca.
3. O
punem intr-un bol si o batem spuma cu un mixer. Cand este gata, punem
peste ea amestecul facut mai devreme. Le omogenizam bine cu un tel.
4. Urmatorul
pas este optional. Eu am ales sa pun putin colorant alimentar rosu,
pentru a avea o culoare mai frumoasa, dar va asigur ca este la fel de
bun si fara.
5. Lasam
crema deoparte, iar acum ne vom ocupa de cladirea tortului.
6. Intr-o
forma de chec detasabila incepem sa aranjam piscoturile. Forma mea
este de pe www.decorix.ro
7. Peste
piscoturi punem jumate din crema de capsune si o intindem uniform.
Apoi, punem un strat de capsune. Peste ele punem si celalalta
jumatate de crema si o intindem uniform. Ultimul strat este format
tot din capsune, pe care le aranjam cat de frumos putem.
8. Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore, sau cel mai bine poeste noapte.
Pe
canalul meu de Youtube gasiti un concurs la aceasta reteta. Pentru a
castiga aceasta forma de chec detasabila si o forma de inghetata pe
bat, mergeti pe canalul meu unde veti putea vedea ce trebuie sa
faceti pentru a intra in concurs.
Va
doresc POFTA BUNA!