Astazi
vom face Cornulete in doua culori cu cocos. Cornulete pufoase umplute
cu rahat, insiropate intr-un sirop de zahar ars, apoi tavalite prin
nuca de cocos. Fiindca sunt insiropate aceste cornulete ti se topesc
in gura!
Ingrediente
pentru aluat si umplutura:
1
kg de faina
200
de ml de ulei
500
de ml de lapte caldut
4
galbenusuri
2
linguri de zahar
300
de grame de rahat
2
linguri de cacao
1
plic de zahar vanilinat
jumatate
de lingurita de sare
25
de grame de drojdie proaspata
1. Vom
incepe cu maiaua. Intr-un bol punem laptele caldut, drojdia, zaharul,
zaharul vanilinat si 5 linguri cu varf de faina. Amestecam cu un tel,
apoi lasam maiaua sa stea pentru 10 minute. In acest timp drojdia se
va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata laptelui.
2. Cand
drojdia s-a activat adaugam uleiul, galbenusurile si faina peste care
punem sarea. Amestecam bine cu o lingura de lemn, adaugand faina
treptat.
3. Cand
aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, presaram faina
peste blatul de lucru si rasturnam aluatul acolo.
4. Continuam
sa il mai framantam pentru 2-3 minute pana cand nu mai este lipicios.
Apoi, il taiem in doua bucati egale.
5. O
jumatate o lasam alba si o formam intr-o bila. Cealalta jumatate o
coloram cu cacao. Framantam bucata de aluat pana cand s-a colorat
uniform.
6. Punem
bucatile de aluat la crescut in doua boluri separate unse cu ulei. Le
lasam acoperite sa dospeasca la loc caldut pentru 1 ora.
7. Cand
aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il apasam
usor cu mainile pentru a scoate aerul, apoi il impartim in 4 bucati
egale. Formam fiecare bucata de aluat intr-o bila.
8. Facem
la fel si cu aluatul maro. Il aplatizam cu mainile pentru a scoate
aerul, il impartim in 4 si il formam in bile.
9. Luam
o bucata de aluat alba si una maro. Le suprapunem si le intindem cu
sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime. Taiem aluatul in 8
triunghiuri. Punem rahat taiat fasii pe fiecare triunghi.
10. Formam
cornuletele tragand usor de varful triunghiului pentru a le da o
forma cat mai frumoasa.
11. Continuam
cu celelalte bile de aluat. Daca doriti puteti pune prima bila maro,
apoi alba pentru a se vedea cat mai mult maro atunci cand sunt
formate. Taiem iarasi in 8 triunghiuri, punem rahat si le formam.
12. Punem
cornuletele in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, unde le mai
lasam la dospit acoperite cu un prosop de bucatarie pentru 15-20 de
minute. Din aceasta reteta facem 32 de cornulete.
13. Le
dam la copt la 210 grade Celsius pentru 25-30 de minute, sau pana
cand devin aurii deasupra.
Intre
timp ce ele sunt in cuptor noi ne vom ocupa de sirop.
Ingrediente
pentru sirop:
200
de grame de zahar
400
de ml de apa
14. Intr-o
cratita punem zaharul si il lasam sa se topeasca, amestecand din cand
in cand cu o lingura de lemn.
15. Cand
zaharul s-a topit punem apa cu grija sa nu ne ardem. Mai amestecam
putin, apoi siropul este gata.
Ingrediente
pentru a tavali cornuletele:
100
de grame de cocos
siropul
facut mai devreme
16. Luam
cornuletele pe rand si le dam prin sirop cateva secunde, apoi le
tavlim prin cocos. Daca nu va place cocosul le puteti da doar prin
sirop.
Priviti
cat de bine arata! Sunt foarte pufoase si dulci de la sirop. Au un
gust minunat de cocos si zahar ars. Sunt absolut divini!
Va doresc POFTA BUNA!
Va doresc POFTA BUNA!