Astazi
vom face Paste cu ciuperci, rosii si piept de pui. Paste al dente cu
sos de rosii, ciuperci, ardei, ceapa, usturoi si piept de pui. Sunt
foarte cremoase, pline de arome, se fac in mai putin de jumatate de
ora si sunt perfecte pentru orice ocazie.
Ingrediente:
500
de grame de paste (Eu am folosit penne)
300
de grame de ciuperci taiate felii
250
de grame de rosii taiate sferturi
100
de grame de pasta de rosii
200
de grame de cascaval
400
de grame de piept de pui taiat cubulete
100
de grame de ceapa taiata marunt
100
de ml de ulei
100
de grame de ardei rosu taiat julien
piper
si sare dupa gust
1
catel de usturoi mai mare
1. Intr-o
tigaie punem uleiul si pieptul de pui. Il prajim pana cand isi
schimba culoarea, apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Il
mai tinem pe foc doar pana cand apa se evapora si pieptul se mai
prajeste putin. Nu conteaza daca nu este gatit in totalitate, pentru
ca il vom mai gati in sos.
2. Scoatem
pieptul de pui intr-un bol, lasand uleiul in tigaie. Peste ulei punem
ceapa si ardeiul.
3. Condimentam cu putina sare pentru a ajuta legumele
sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile si rosiile si
amestecam. Apoi, condimentam cu sare si piper dupa gust. Continuam sa
mai gatim legumele pentru 5-7 minute.
4. Intre
timp ce facem sosul, fierbem si pastele conform instructiunilor de pe
ambalaj, pentru a le avea fierte atunci cand este gata sosul.
5. Cand
ciupercile au scazut putem sa adaugam si usturoiul, pe care il dam
prin razatoare. Punem si pasta de rosii si pieptul de pui pe care
l-am gatit mai devreme.
6. Mai
lasam sosul sa fiarba pentru aproximativ 5 minute, sau pana cand s-a
ingrosat, apoi oprim focul.
7. Intr-un
bol punem pastele fierte. Peste ele punem sosul, apoi razuim
cascavalul pane.
Pastele
sunt gata! Au un gust senzational! Din cateva legume a iesit un sos
cremos, iar cascavalul i-a dat un plus de savoare.
Faceti-le
si voi chiar astazi. Sunt atat de bune incat va asigur ca toti
membrii familei vor fi impresionati.
Va
doresc POFTA BUNA!