Astazi
vom face Paine cu usturoi si rozmarin. O paine pufoasa cu bucati de
usturoi prajit in ulei de masline si rozmarin. Se poate servi simpla
sau langa orice fel de mancare doriti.
Ingrediente
pentru umplutura:
10
catei de usturoi
1
lingura de rozmarin
50
de ml de ulei de masline
sare
si piper dupa gust
1. Intr-o
tava punem usturoiul, rozmarinul, sare, piper si uleiul de masline.
Le amestecam pana cand tot usturoiul este acoperit de mirodenii.
2. Dam
tava la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 35 de minute, sau pana
cand usturoiul s-a rumenit.
3. Cand
este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca. Acum ne vom
ocupa de aluat.
Ingrediente
pentru aluat:
700
de ml de apa calduta
1
kg si 150 de grame de faina
1
lingurita de sare
25
de grame de drojdie proaspata
4. Intr-un
bol punem apa, drojdia si aproximativ 250 de grame de faina.
Amestecam bine cu un tel, apoi lasam maiaua sa stea 10 minute. In
acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe
suprafata.
5. Apoi,
continuam sa adaugam faina, peste care punem si sarea si incepem sa
framantam aluatul. Nu adaugam toata faina deodata, pentru ca s-ar
putea sa nu avem nevoie chiar de toata. Secretul
unei paini reusite sta in framantat. Cu cat framantam mai mult, cu
atat va fi mai buna. Continuam sa adaugam faina daca aluatul este
lipicios.
6. Cand
nu se mai lipeste de bol il scoatem pe blatul de lucru fainat si
continuam sa-l mai framantam putin pana cand il formam intr-o bila.
7. Punem
inapoi aluatul in bolul fainat unde il lasam acoperit sa dospeasca la
loc caldut pentru aproximativ 1 ora.
8. Cand
aluatul a dospit il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il
aplatizam usor cu mainile.
9. Punem
usturoiul gatit si racit peste paine impreuna cu putin din uleiul de
masline si rozmarin.
10. Impaturam usturoiul in paine si il formam din
nou intr-o bila.
11. Punem
painea intr-o forma rotunda unsa cu ulei si o mai stropim cu putin
ulei si rozmarin deasupra. Mai lasam painea sa creasca 10-15 minute
intre timp ce se incalzeste cuptorul.
12. Dam
painea la copt la 200 de grade Celsius pentru 1 ora. Cand este coapta
ea este rumenita frumos deasupra.
13. O
scoatem din tava si o lasam sa se raceasca 10 minute. Apoi, o putem
felia. Priviti cum arata inauntru! Si nici nu va puteti imagina cum
miroase! Bucataria mea miroase divin a rozmarin si usturoi! Painea
este foarte pufoasa, iar usturoiul din ea este gatit perfect si este
cremos.
Painea
aceasta nu trebuie sa lipseasca de pe masa voastra de sarbatori. Va
veti impresiona toti invitatii cu ea!
Va
doresc POFTA BUNA!