Astazi vom face Salata cu
piept de pui si sos frantuzesc. Aceasta este o salata pe care o ador
si o fac mereu. Imi place gustul fresh pe care il are de la rosii,
ardei, salata verde si ceapa verde. Trebuie sa o incercati si voi
pentru ca se face foarte usor, iar gustul este fenomenal.
Ingrediente pentru
salata:
250 de
grame de salata verde
150 de
grame de ardei rosu taiat julien
250 de
grame de rosii taiate felii subtiri
20 de
grame de codite de ceapa verde taiate marunt
1
legatura de patrunjel verde tocat
2
linguri de ulei
300 de
grame de piept de pui sau de curcan taiat cubulete
sare si
piper dupa gust
Ingrediete pentru sosul
frantuzesc:
150 de
grame de smantana
100 de
ml de ulei
50 de
grame de mustar
sare si
piper dupa gust
1
lingurita de otet
1. Incepem
cu sosul frantuzesc. Peste ulei punem mustarul. Amestecam cu o
lingura. Punem sare si piper dupa gust si continuam sa amestecam pana
cand mustarul a cuprins tot uleiul si seamana cu o maioneza.
2. Punem
sosul peste smantana, adaugam si otetul si amestecam pana cand totul
este bine omogenizat. Il lasam deoparte pana cand prajim pieptul de
pui.
3. Intr-o
tigaie punem cele 2 linguri de ulei si pieptul de pui. Il prajim,
amestecand din cand in cand.
4. Cand
si-a schimbat culoarea condimentam cu sare si piper. Il mai gatim
pana cand se rumeneste.
5. Apoi, punem sosul frantuzesc peste el si mai
gatim totul timp de 1 minut, amestecand din cand in cand.
6. Peste
salata verde punem rosiile, ceapa verde, ardeiul, patrunjelul verde
si pieptul de pui cu sos. Amestecam totul bine.
7. Gustam
si daca mai este nevoie mai condimentam cu putina sare.
O
salata foarte delicioasa. Ati vazut ca se face foarte usor. Priviti
cat de bine arata. Este atat de colorata. Sosul acesta frantuzesc
este foarte bun si face dintr-o salata simpla, una foarte sofisticata
si delicioasa.
Va
doresc POFTA BUNA!