Astazi
vom face Coltunasi cu Crenvursti si Sos de Mustar cu Miere.
Crenvursti intr-un aluat pufos impreuna cu un sos dulce-acrisor de
miere si mustar. O reteta perfecta pentru pachet, pentru cina, o
gustare sau un aperitiv. Sunt mult mai buni decat cei in foietaj,
pentru ca nu contin atata grasime si sunt foarte pufosi datorita
aluatului dospit.
Ingrediente:
500
de grame de faina
300
de ml de apa calduta
25
de grame de drojdie proaspata
3
linguri de ulei
1
lingurita de sare
10-12
crenvursti (eu am folosit de pui)
1. Intr-un
bol punem apa calduta, drojdia, faina, peste care punem si sarea si
incepem sa framantam aluatul cu o lingura de lemn.
2. Cand
aluatul a inceput sa se formeze punem si uleiul.
3. Atunci
cand aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, continuam sa-l
framantam cu mana. Adaugam treptat faina.
4. Rasturnam
aluatul pe blatul de lucru fainat si il mai framantam 5 minute, dupa
care il formam intr-o bila.
5. Punem
aluatul inapoi in bolul in care l-am facut, unde il lasam acoperit sa
dospeasca la loc caldut pentru o jumatate de ora. Intre
timp noi ne vom ocupa de sosul de mustar si miere.
Ingrediente
pentru sosul de mustar si miere:
70
de grame de maioneza
1
lingura de mustar
1
lingurita de miere
si
cate o jumatate de lingurita de: piper si boia dulce de ardei
6. Intr-un
bol punem maioneza, mustarul, mierea si condimentele. Amestecam cu o
lingura pana cand totul este bine omogenizat.
7. Punem
sosul in frigider pana cand terminam si coltunasii.
8. Cand
a crescut aluatul il scoatem pe blatul de lucru fainat si il intindem
cu sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime.
9. Taiem
aluatul in 10-12 fasii, dupa dimensiunea crenvurstilor. Punem cate un
crenvurst pe fiecare bucata de aluat si ii sigilam bine inauntru.
10.Cand
ii avem formati pe toti, ii prajim in 500 de ml de ulei fierbinte.
Punem cate unul in ulei pe rand, pentru ca sunt mari si nu vrem sa
scadem temperatura uleiului.
11. Ii
scoatem pe servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Priviti
cum arata! Aluatul este crocant la suprafata si pufos la interior.
Este gatit perfect si are un gust nemaipomenit impreuna cu sosul de
miere si mustar.
Va
doresc POFTA BUNA!