Astazi
vom face Tort trei blaturi cu nuca si ciocolata. Blaturi de vanilie,
nuca si ciocolata, crema de ciocolata cu nuca prajita si stafide,
totul acoperit in frisca si nuca macinata. Un tort magnific!
Ingrediente
pentru blatul galben:
4
albusuri
4
galbenusuri
4
linguri de faina
4
linguri de zahar
5
grame de praf de copt
1. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi,
adaugam galbenusurile, faina si praful de copt. Cu un tel le
omogenizam bine.
2. Punem
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul
la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau
pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.
3. Continuam
cu blatul de ciocolata.
Ingrediente
pentru blatul de ciocolata:
4
albusuri
4
galbenusuri
2
linguri de cacao
4
linguri de zahar
2
linguri de faina
5
grame de praf de copt
4. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt
bine spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.
Apoi, adaugam galbenusurile, cacao, faina si praful de copt. Cu un
tel le omogenizam bine.
5. Punem
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul
la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau
pana cand facem testul cu scobitoarea.
6. Continuam
cu ultimul blat, cel de nuca.
Ingrediente
pentru blatul de nuca:
4
galbenusuri
4
albusuri
4
linguri de zahar
100
de grame de nuca macinata
3
linguri de faina
5
grame de praf de copt
7. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt
bine spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand bine dupa
fiecare adaos, la fel cum am facut si la primele doua blaturi. Apoi,
adaugam galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Cu un tel le
omogenizam bine.
8. Punem
compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul
la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau
pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.
9. Intre
timp ce blaturile se racesc, noi ne vom ocupa de crema.
Ingrediente
pentru crema:
4
oua
500
de grame de unt
200
de grame de zahar
100
de ml de apa
100
de grame de stafide
100
de grame de nuca prajita taiata marunt
1
lingura de cacao
5
ml de esenta de vanilie
10. Intr-un
bol punem stafidele, apa si esenta de vanilie. Le amestecam cu o
lingura, apoi le lasam sa stea pana cand vom avea nevoie de ele.
11. Intr-un
bol care este pe aburi punem ouale si zaharul. Cu un tel le spumam
timp de aproximativ 35-40 de minute. Pentru a vedea daca este gata
luam o picatura de crema intre doua degete. Le indepartam usor, iar
daca crema se intinde intr-un fir subtire si nu se rupe, atunci este
gata. O lasam sa se raceasca complet.
12. Cand
este rece, spumam untul cu mixerul. Apoi, adaugam treptat cate o
lingura din crema de oua in unt, mixand bine dupa fiecare adaos.
13. Cand
am terminat de incorporat toata crema in unt, adugam cacao, stafidele
scurse de apa si nuca.
14. Mai mixam doar pana cand totul este bine
omogenizat. Daca doriti sa fie mai dulce, mai puteti adauga zahar.
15. Acum
incepem sa cladim tortul. Pe o tava punem blatul maro, peste care
punem jumate din crema si o intindem uniform. Peste punem blatul de
nuca si restul de crema. Ultimul este blatul galben.
16. Intr-un
bol batem 500 de ml de frisca lichida.
17. Imbracam
tortul in frisca. Acum ne vom ocupa de decor. Pe marginile tortului
punem nuca macinata. Deasupra ornam cu dungi de frisca, frisca
colorata cu cacao si nuca macinata.
Priviti
cum arata tortul! Straturile pe care le-am format noi arata minunat!
Mie mi s-a facut pofta. Voua? Gustul de nuca cu ciocolata este
absolut perfect! Este un tort cremos, crocant, pufos si dulce.
Va
doresc POFTA BUNA!