Astazi
vom face Paste cu sunca, ciuperci si sos de branza cu mucegai. Fac
aceasta reteta de mult timp, pentru ca se face repede si este
potrivita pentru zilele saptamanii in care ajungem obositi acasa si
vrem ceva de mancare usor si rapid, dar si foarte gustos.
Ingrediente:
500
de grame de paste (eu am folosit penne)
500
de grame de smantana cu 32% grasime
400
de grame de sunca
200
de grame de branza cu mucegai albastru
150
de grame de ciuperci
2
linguri de ulei
1. Intr-o
tigaie punem uleiul si sunca. Prajim sunca 5-7 minute, pana cand
devine rumena.
Intre
timp fierbem si pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj,
pentru a le avea fierte cand este gata sosul.
2. Scoatem
sunca din tigaie intr-un bol.
3. Peste
ulei punem ciupercile si le prajim si pe ele 4-5 minute. Le scoatem
intr-un bol.
4. Tot
in tigaie punem branza cu mucegai. O lasam sa se topeasca, amestecand
cu o lingura de lemn.
5. Cand
s-a topit toata, punem peste ea smantana si amestecam. Lasam
amestecul sa dea in clocot.
6. Cand
fierbe punem sunca si ciupercile si mai lasam totul sa mai fiarba 10
minute.
7. Peste
pastele fierte punem sosul si le omogenizam bine.
Aceste
paste nu se condimenteaza cu sare si piper, pentru ca branza este
destul de sarata, dar daca voi doriti puteti pune.
Reteta
este gata! Priviti cat de cremoase sunt! Au un gust minunat de la
branza cu mucegai. Sunt pline de sos, sunca si ciuperci. Incercati-le
si voi chiar astazi!
Va
doresc POFTA BUNA!