Astazi vom face Desert la Pahar cu Piersici si Rodie.
Deserturile la pahar se fac foarte usor si repede, de aceea am
inceput aceasta noua serie in care va voi impartasi retete la pahar.
In casuta cu descriere de sub video gasiti link-ul spre reteta mea de
desert la pahar cu nutella si oreo.
Ingrediente
pentru spuma de piersici:
200 de grame de piersici din compot
250 de ml de frisca lichida
100 de ml de sirop din compotul de piersici
100 de ml de lapte
10 grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa
1. Incepem cu gelatina pe care o punem peste apa. Cu o
lingurita amestecam bine, apoi lasam gelatina sa se hidrateze 10
minute.
2. Intr-un robot de bucatarie punem piersicile si le facem
piure.
3. Intr-un bol punem frisca si o batem spuma cu mixerul.
4. Peste frisca punem piureul de piersici, laptele si
siropul din compot. Cu o spatula omogenizam totul bine.
5. Punem si gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in
cuptorul cu microunde si o incorporam si pe ea in compozitie.
6. Umplem pe trei sferturi paharele cu spuma de piersici.
Eu am pus-o intr-un pos pentru a le umple mai usor, dar, bineinteles
ca puteti face asta si cu o lingura. Am facut 7 pahare de 250 de ml
din intreaga compozitie.
7. Dam paharele la frigider pentru 2-3 ore cat sa se
intareasca crema.
Ingrediente
pentru stratul de fructe:
300 de grame de piersici din compot
200 de ml de apa
150 de ml de sirop din compotul de piersici
10 grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa
8. Punem gelatina peste apa si le amestecam usor cu o
lingurita. O lasam sa se hidrateze 10 minute.
9. Taiem jumatatile de piersici in felii subtiri.
10. Punem piersicile peste crema din pahare. Le aranjam
dinspre margine inspre centru pentru a forma un trandafir. Daca
doriti puteti pune si alte fructe in locul piersicilor, cum ar fi
rodie. Mie imi place rodia foarte mult, asa ca peste crema din 3
pahare am pus rodie.
11. Lasam paharele deoparte 2-3 minute,intre timp ce vom
pregati jeleul.
12. Peste apa punem siropul din compotul de piersici si
gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu microunde.
Amestecam usor.
13. Punem jeleul peste fructele din pahar pana cand sunt
acoperite in totalitate.
14. Le lasam sa se intareasca 3-4 ore in frigider, apoi
desertul va fi gata!
Acesta este un desert elegant, nu este prea dulce
pentru ca nu am adaugat zahar. Desertul este dulce doar de la
compotul de piersici si de la frisca.
Priviti cum arata! Crema s-a intarit, dar este foarte
pufoasa si cremoasa, iar fructele sunt acoperite intr-un strat de
jeleu. Un desert care trebuie incercat neaparat!
Va doresc POFTA BUNA!