Astazi
vom face Tort la Cuptorul cu Microunde cu Crema de Ciocolata Alba.
Blatul este copt in cuptorul cu microunde, unde timpul de coacere
este de doar 5 minute, iar blatul rezultat este mai moale si mai
pufos. Acest tort se face in maxim jumate de ora, cu tot cu decor.
Are o crema pufoasa si aerata cu mascarpone si ciocolata alba.
Ingrediente
pentru blat:
375
de grame de faina
360
de grame de zahar
2
oua
3
linguri de cacao
225
de grame de lapte batut
250
de ml de ulei
1
lingurita de colorant alimentar rosu
1
lingurita de esenta de vanilie
1
lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
1
lingurita de sare
1. Intr-un
bol vom amesteca toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao,
bicarbonatul de sodiu, sarea si colorantul alimentar. Cu un tel le
omogenizam bine.
2. Intr-un
alt bol amestecam ingredientele umede: ouale pe care le batem usor cu
un tel. Peste ele punem laptele batut, uleiul si esenta de vanilie.
Le omogenizam si pe ele bine.
3. Punem
ingredientele umede peste cele uscate si amestecam cu telul pana cand
s-au omogenizat.
4. Impartim
compozitia in trei parti egale. Vom coace cele trei blaturi pe rand.
Punem o parte din compozitie intr-o forma de yena sau de silicon unsa
cu ulei si pe fundul careia avem pusa hartie de copt. O nivelam
deasupra.
5. O
punem in cuptorul cu microunde pentru 5 minute. Tineti cont ca timpul
de coacere difera de la un cuptor cu microunde la altul. Daca aveti
un cuptor mai puternic poate nu e nevoie de 5 minute, mai opriti si
verificati din 2 in 2 minute.
6. Blatul
este copt daca apasam usor cu degetele pe el si se simte pufos, fara
sa se lipeasca de degete.
Continuam
la fel si cu celelalte doua blaturi.
7. Ca
sa le scoatem din forma trecem cu un cutit pe margine, apoi punem
hartie de copt deasupra si o farfurie plata. Intoarcem blatul pe
farfurie si il lasam sa se raceasca.
Ingrediente
pentru crema:
750
de ml de frisca lichida
400
de grame de ciocolata alba
250
de grame de mascarpone
8. Intr-un
bol punem branza mascarpone si ciocolata alba topita. Cu mixerul le
omogenizam bine.
9. Intr-un
alt bol batem frisca spuma. Cand este spumata o punem peste crema de
mascarpone si ciocolata. Cu o spatula le omogenizam bine, si crema
este gata!
10. Acum
incepem sa cladim tortul. Pe tava pe care vom servi tortul punem
primul blat. Cu un cutit zimtat indreptam blatul, dar nu aruncam
firmiturile pentru ca le vom folosi la decor. Peste blat punem o
parte din crema si o intindem uniform. Punem cel de-al doilea blat,
il indreptam si punem crema.
11. Punem si ultimul blat, apoi imbracam
tortul in crema ramasa.
12. Decoram
cu firmiturile ramase de la blat.
Acesta
este un tort foarte bun si se face repede. Are trei blaturi si crema
din belsug. Mi-a iesit un tort mare, pufos si cremos si nu am avut
nevoie de un cuptor obisnuit.
Blatul
copt in cuptorul cu microunde este unul moale si pufos pentru ca se
gateste mai mult in abur si nu este uscat ca unul copt intr-un cuptor
obisnuit.
Priviti
cum arata! Este atat de moale si cremos incat iti lasa gura apa doar
cand in privesti!
Va
doresc POFTA BUNA!