Astazi
vom face Orez cu legume si piept de pui la tigaie. O reteta
delicioasa care se face in doar 20 de minute. Este plina de legume,
iar majoritatea ingredientelor le aveti deja prin casa. In plus, se
face intr-o singura tigaie, deci vom avea mai putine vase de spalat.
Ingrediente:
600
de ml de apa
300
de grame de piept de pui taiat cubulete
300
de grame de ciuperci conservate
100
de grame de gogosar rosu taiat julien
200
de grame de orez spalat bine
100
de grame de castravete proaspat taiat cubulete
200
de grame de rosii tocate cubulete
150
de grame de porumb dulce
70
de grame de ceapa tocata cubulete
3
linguri de ulei
si
cate 1 lingurita de: sare, piper, boia de ardei dulce, usturoi
granulat, cimbru, oregano, ceapa granulata
1. Intr-o
tigaie punem totul, in afara de condimente: pieptul de pui, uleiul,
castravetele, ceapa, rosiile, porumbul, ciupercile, gogosarul, orezul
si apa. Cu o lingura de lemn amestecam, apoi punem capacul si lasam
sa fiarba.
2. Din
cand in cand luam capacul jos si mai amestecam. Dupa aproximativ 20
de minute, cand nu mai prea avem lichid, condimentam cu sare, piper,
boia, usturoi granulat, ceapa granulata, cimbru si oregano. Amestecam
si mai lasam sa fiarba 1 minut, apoi oprim focul.
3. Orezul
la tigaie este gata si poate fi servit imediat. Ati vazut ca se face
foarte repede si usor. Este perfect in special in serile in care
sunteti obositi de la serviciu si va doriti ceva rapid.
Uitati
cat de bine arata! Totul s-a gatit perfect in doar 20 de minute.
Orezul a primit gust de la legume, iar ele s-au spart si au format un
sos.
Va
doresc POFTA BUNA!