Astazi
vom face Tort de Fructe de Padure. Un tort format din multe straturi:
piscoturi insiropate, crema fina de fructe de padure, jeleu, iarasi
crema, piscoturi, iar la final decorat cu ciocolata.
Ingrediente
pentru jeleu:
1
compot de fructe de padure de 360 de grame
100
de grame de zahar pudra
10
grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa
1. Punem
gelatina peste apa si o amestecam usor cu o lingurita. O lasam sa
stea 10 minute sa se hidrateze.
2. Intr-un
robot de bucatarie punem compotul cu tot cu suc si fructe si il pasam
pana cand avem format un piure.
3. Punem
piureul de fructe intr-un bol. Peste el punem zaharul pudra. Cu o
lingura amestecam pana cand se topeste tot zaharul.
4. Punem
si gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu
microunde.
5. Punem
jeleul intr-o tava patrata cu dimensiunea de 24X24 de cm, in care
avem pusa si hartie de copt. Dam jeleul la frigider pentru 3-4 ore
sau pana cand s-a intarit bine.
Cand
jeleul este gata ne puntem ocupa de pregatirea restului de
ingrediente.
Ingrediente
pentru restul tortului:
500
de ml de frisca lichida
250
de grame de mascarpone
100
de grame de zahar pudra
fructele
si sucul dintr-un compot de fructe de padure de 360 de grame
35
de piscoturi
10
grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa
6. Incepem
ca si la jeleu prin a hidrata gelatina.
7. Pasam
fructele din copot intr-un robot de bucatarie.
8. Peste
branza mascarpone punem piureul de fructe si le omogenizam bine.
Adaugam si zaharul pudra si il incorporam si pe el.
9. Intr-un
bol batem frisca spuma. Peste frisca punem amestecul de mascarpone si
fructe si le omogenizam bine. Pastram 3-4 linguri de crema intr-un
pos.
10. Peste
restul de crema punem gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in
cuptorul cu microunde si o incorporam si pe ea in copozitie.
11. In
aceeasi tava in care am facut jeleul punem primul strat de piscoturi,
pe care le insiropam in sucul din compot. Puteti face tortul si
intr-o forma rotunda, dar cu conditia sa fie cu margine detasabila,
pentru a scoate tortul mai usor cand este gata.
12. Peste
piscoturi punem o parte din crema si o intindem uniform. Peste crema
punem jeleul de fructe. Pentru a-l transfera mai usor il puneti pe o
tava si il intoarceti cu tot cu foaia de copt, dupa care o luati jos.
13. Peste
jeleu punem iarasi crema. Peste ea punem inca un strat de piscoturi
pe care le insiropam, iar ultimul strat este format din restul de
crema.
14. Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte,
pentru a lasa piscoturile sa se inmoaie.
15. Cand
este gata trecem cu un cutit pe margine apoi luam inelul jos.
Decoram
cu ciocolata alba topita pe care am colorat-o mov si cu crema
pastrata in pos.
Priviti
cum arata! V-am facut pofta, nu-i asa? Este un tort aromat, dulce,
cremos, iar stratul de jeleu il face mai bun si mai elegant. Trebuie
neaparat sa-l incercati si voi cat mai repede.
Va
doresc POFTA BUNA!