Tort cu fructe de Padure (Fara coacere) - Reteta video


       Astazi vom face Tort de Fructe de Padure. Un tort format din multe straturi: piscoturi insiropate, crema fina de fructe de padure, jeleu, iarasi crema, piscoturi, iar la final decorat cu ciocolata.

Ingrediente pentru jeleu:
1 compot de fructe de padure de 360 de grame
100 de grame de zahar pudra
10 grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa

1. Punem gelatina peste apa si o amestecam usor cu o lingurita. O lasam sa stea 10 minute sa se hidrateze.

2. Intr-un robot de bucatarie punem compotul cu tot cu suc si fructe si il pasam pana cand avem format un piure.

3. Punem piureul de fructe intr-un bol. Peste el punem zaharul pudra. Cu o lingura amestecam pana cand se topeste tot zaharul.

4. Punem si gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu microunde.

5. Punem jeleul intr-o tava patrata cu dimensiunea de 24X24 de cm, in care avem pusa si hartie de copt. Dam jeleul la frigider pentru 3-4 ore sau pana cand s-a intarit bine.
       Cand jeleul este gata ne puntem ocupa de pregatirea restului de ingrediente.

Ingrediente pentru restul tortului:
500 de ml de frisca lichida
250 de grame de mascarpone
100 de grame de zahar pudra
fructele si sucul dintr-un compot de fructe de padure de 360 de grame
35 de piscoturi
10 grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa

6. Incepem ca si la jeleu prin a hidrata gelatina.

7. Pasam fructele din copot intr-un robot de bucatarie.

8. Peste branza mascarpone punem piureul de fructe si le omogenizam bine. Adaugam si zaharul pudra si il incorporam si pe el.

9. Intr-un bol batem frisca spuma. Peste frisca punem amestecul de mascarpone si fructe si le omogenizam bine. Pastram 3-4 linguri de crema intr-un pos.

10. Peste restul de crema punem gelatina pe care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu microunde si o incorporam si pe ea in copozitie.

11. In aceeasi tava in care am facut jeleul punem primul strat de piscoturi, pe care le insiropam in sucul din compot. Puteti face tortul si intr-o forma rotunda, dar cu conditia sa fie cu margine detasabila, pentru a scoate tortul mai usor cand este gata.

12. Peste piscoturi punem o parte din crema si o intindem uniform. Peste crema punem jeleul de fructe. Pentru a-l transfera mai usor il puneti pe o tava si il intoarceti cu tot cu foaia de copt, dupa care o luati jos.

13. Peste jeleu punem iarasi crema. Peste ea punem inca un strat de piscoturi pe care le insiropam, iar ultimul strat este format din restul de crema.

14. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte, pentru a lasa piscoturile sa se inmoaie.

15. Cand este gata trecem cu un cutit pe margine apoi luam inelul jos.
       Decoram cu ciocolata alba topita pe care am colorat-o mov si cu crema pastrata in pos.
       Priviti cum arata! V-am facut pofta, nu-i asa? Este un tort aromat, dulce, cremos, iar stratul de jeleu il face mai bun si mai elegant. Trebuie neaparat sa-l incercati si voi cat mai repede.
Va doresc POFTA BUNA!