Astazi
vom face Tocana de Cartofi cu Gogosari. Este o mancare usoara, se
face repede, legumele se gatesc perfect si formeaza un sos care
acopera cartofii si le da un gust minunat. Se poate servi ca atare,
sau ca si garnitura la friptura.
Ingrediente:
700
de grame de cartofi taiati cubulete
1
gogosar rosu mare taiat fideluta
3
rosii decojite taiate cubulete
1
legatura de patrunjel
3
cepe taiate solzisori
sare
si piper dupa gust
3
linguri de ulei
1. Intr-o
tigaie punem uleiul, ceapa si gogosarul. Le calim 3-5 minute,
amestecand din cand in cand.
2. Adaugam
cartofii, condimentam cu sare si piper, punem o cana de apa rece si
rosiile. Amestecam, apoi lasam sa fiarba.
3. Din
momentul in care incepe sa fiarba acoperim tigaia cu un capac si mai
lasam pe foc 10-15 minute, cat sa fiarba cartofii. Din cand in cand
mai amestecam.
4. La
sfarsit presaram patrunjelul tocat si mai fierbem totul un minut.
Tocana
este gata! Este foarte cremoasa, iar despre gust mai bine nu va zic
nimic, ci va las pe voi sa incercati. Va
zic doar atat: chiar si cineva mai mofturos o va adora.
Va
doresc POFTA BUNA!