Astazi
vom face Mini Tarte cu Capsune si Branza Dulce. Capsunele sunt iarasi
in sezon, deci trebuie sa facem multe deserturi cu ele. Tartele au o
crusta frageda cu unt, crema de branza dulce si un strat de capsune
proaspete, culese din gradina mea.
Ingrediente
pentru crusta:
100
de grame de faina
50
de grame de unt rece taiat cubulete
2
linguri de zahar pudra
1
galbenus
3-4
linguri de apa rece
un
praf de sare
1. Intr-un
bol punem faina, zaharul pudra, sarea si untul. Cu o furculita
maruntim untul si il amestecam cu faina. Cand e maruntit continuam sa
framantam untul cu mana. Adaugam galbenusul si apa putin cate putin,
pana cand am format aluatul. S-ar putea sa nu avem nevoie de toata
apa, asa ca cel mai bine este sa o adaugam treptat.
2. Impartim
aluatul in doua si il intindem in doua forme de ceramica. Punem un
patrat de hartie de copt in fiecare forma, peste aluat. Umplem cele
doua tarte cu boabe de fasole, pentru a nu se umfla la copt.
3. Dam
tartele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de
minute, sau pana cand devin aurii pe margini.
4. Cand
sunt coapte le lasam sa se raceasca complet. Intre timp ne vom ocupa
de crema.
Ingrediente
pentru crema:
200
de grame de branza dulce de vaci
80
de grame de zahar pudra
50
de grame de capsune taiate cubulete
1
lingurita de esenta de vanilie
80
de grame de unt la temperatura camerei
150
de grame de capsune pentru decor
5. Intr-un
bol punem untul, branza dulce, zaharul pudra si esenta de vanilie.
Amestecam totul bine cu o lingura pana e omogenizat. Adaugam si
capsunele si le incorporam si pe ele. Aici gasiti reteta mea de
branza dulce de vaci https://bit.ly/2ICFPql
6. Cand
tartele sunt reci le umplem cu crema de branza.
7. Deasupra
ornam cu felii de capsune. Putina
menta in mijloc si tartele sunt gata!
Pentru
a le servi, le scoatem din formele de ceramica. Fiindca crusta
contine unt, ele vor iesi usor. Ador gustul capsunelor! Crusta
frageda impreuna cu crema fina de branza si capsunele proaspete are
un gust minunat.
O
reteta usoara pe care trebuie neaparat sa o incercati!
Va
doresc POFTA BUNA!