Astazi
vom face Peste cu Solzi de Cartofi. Pestele este umplut cu legume,
iar deasupra are o crusta de cartofi aranjati in asa fel incat sa
semene cu solzi. O reteta simpla, dar foarte delicioasa si
aspectuoasa.
Ingrediente:
2
pesti curatati de solzi si maruntaie. Eu am taiat capul, dar daca
doriti voi il puteti lasa.
1
telina mai mica razuita
1
patrunjel razuit
4
cartofi taiati rondele
125
de grame de unt
1
morcov razuit
1
lingurita de boia de ardei dulce
1
lingurita de piper
1
lingurita de sare
1
lingurita de busuioc
1. Intr-o
tigaie punem 50 de grame de unt. Cand untul e topit punem telina,
morcovul si patrunjelul.
2. Condimentam cu sare, piper si busuioc.
Amestecam si lasam legumele sa se caleasca timp de 10 minute.
3. Tot
intr-o tigaie punem 50 de grame de unt. Cand e topit punem rondelele
de cartofi si le prajim 2-3 minute pe fiecare parte. Le condimentam
cu sare.
4. Cand
sunt prajiti ii scoatem pe o farfurie cu servetel de bucatarie,
pentru a absorbi excesul de unt.
5. Ungem
o tava cu 25 de grame de unt.
6. Umplem
cei doi pesti cu amestecul de legume. Ii condimentam cu sare si piper
pe ambele parti.
7. Ii
punem in tava pregatita. Peste ei aranjam rondelele de cartofi sub
forma de solzi.
8. Presaram
boia peste cartofi.
9. Dam
pestii la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Cand
sunt gata ii putem servi imediat.
Priviti
ce bine arata! Pestii s-au gatit perfect, carnea se desface de pe ei.
Legumele sunt aromate, bine gatite si merg de minune cu pestele.
Puteti
folosi orice peste doriti pentru aceasta reteta, iar rezultatul va fi
la fel de bun.
Va
doresc POFTA BUNA!