Astazi
vom face Tort de Capsune cu Mascarpone si Ciocolata Alba. Acest tort
are un blat pufos umplut cu o crema fina de capsune, mascarpone si
ciocolata, straturi de caspune proaspete si decorat cu si mai multe
capsune.
Ingrediente
pentru blat:
8
albusuri
8
linguri de zahar
8
galbenusuri
8
linguri de faina
1. Intr-un
bol batem albusurile spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate putem
incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam
galbenusurile si faina. Cu o spatula le incorporam.
Punem
compozitia intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie de
copt.
2. Dam
blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de
minute, sau pana cand devine auriu deaspura iar daca infingem o
scobitoare in mijloc, ea iese curata. Il lasam la racit.
3. Cand
blatul este rece il impartim in 3 foi egale. Il lasam deoparte, inte
timp ce ne vom ocupa de crema.
Ingrediente
pentru crema:
500
de ml de frisca lichida
500
de grame de mascarpone
250
de grame de capsune taiate cubulete pentru umplutura
300
de grame de capsune facute piure cu un blender
200
de grame de ciocolata alba
10-12
capsune pentru decor
150
de grame de zahar
4. Intr-o
cratita punem piureul de capsune si zaharul. Fierbem sosul de fructe
pentru 10-15 minute, amestecand continuu in el, pana cand se ingroasa
putin si seamana cu dulceata. Il lasam sa se raceasca.
5. Intr-un
bol punem branza mascarpone, ciocolata alba topita si racita si sosul
de capsune racit. Cu mixerul le omogenizam bine.
6. Intr-un
alt bol batem frisca spuma. Peste ea punem amestecul de mascarpone si
capsune si le omogenizam.
7. Peste
prima parte din blat punem o parte din crema si o intindem uniform.
Presaram jumatate din capsunele taiate cubulete. Peste ele punem
cealalta parte din blat. Punem iarasi crema si capsune si ultimul
blat. Imbracam tortul in crema.
8. Crema
ramasa am pus-o intr-un pos si am facut rozete pe tort cu ea.
9. Decoram
cu capsune proaspete si tortul este gata!
Priviti
cat de bine arata toate straturile din tort: cu crema fina si capsune
proaspete. Un tort perfect pentru aceasta perioada a anului, cand
vedem caspune peste tot!
Va
doresc POFTA BUNA!