Astazi
vom face Muschi de Porc cu Ciuperci si Sos de Vin Alb. Carnea este
gatita in tigaie impreuna cu multe ciuperci, smantana si vin alb.
Daca vreti sa impresionati pe cineva cu o cina delicioasa, dar si
foarte aspectuoasa, muschiul de porc cu sos este perfect. Are un gust
magnific, greu de exprimat in cuvinte.
Ingrediente:
1
muschi de porc
400
de grame de ciuperci taiate in felii
200
de ml de vin alb
200
de ml de smantana pentru gatit
4-5
linguri de ulei
3
catei de usturoi taiati felii
sare
si piper dupa gust
1. Incepem
prin a condimenta muschiul cu sare si piper. Il ungem cu aproximativ
1 lingura de ulei.
2. Intr-o
tigaie punem 2-3 linguri de ulei. Prajim muschiul de porc bine pe
toate partile pana cand devine rumen.
3. Cand
e auriu pe toate partile il punem pe un tocator si il taiem in
medalioane de doi cm grosime.
4. Punem
medalioanele inapoi in ulei, apoi le rumenim bine si pe partile
taiate.
5. Cand
s-a rumenit adaugam ciupercile peste el, punem usturoiul, sare si
piper.
6. Gatim
totul aproximativ 5-7 minute, pana cand scad ciupercile.
7. Cand
ciupercile au scazut putem adauga vinul si smantana.
8. Din
acest moment mai fierbem totul 30 de minute, pana cand lichidul scade
si se ingroasa.
9. Cand
sosul s-a format putem opri focul si servi mancarea.
Priviti
cum arata medalioanele de muschi! Si cum arata sosul! Imi lasa gura
apa! Este atat de bun! Vinul ii da o aroma placuta! Desi pare a fi o
mancare sofisticata, se face foarte usor si repede!
Va doresc POFTA BUNA!