Astazi
vom face Sos Arrabiata pentru Paste pe Iarna. Este perfect atunci
cand avem pofta de paste. La iarna, daca avem sosul in borcan, tot ce
ne mai ramane de facut este sa fierbem pastele. Acest sos este foarte
aromat si trebuie neaparat sa-l faceti si voi pentru a putea vedea
cat este de bun.
Ingrediente:
1
kg de morcovi macinati
3
kg de rosii decojite si taiate marunt
1
kg si jumatate de ardei capia macinati
50
de ml de otet
250
de ml de ulei
100
de grame de zahar
3
ardei iuti tocati marunt (eu am eliminat semintele, dar daca voi
doriti ca sosul sa fie mai iute, le puteti lasa)
1
plic de 7 grame de conservant
1
capatana de usturoi tocata marunt
sare
dupa gust
1. Intr-o
cratita punem uleiul, morcovii, ardeii capia si pe cei iuti. Ii calim
jumatate de ora la foc mediu, amestecand continuu.
2. Cand
legumele sunt calite adaugam si rosiile. Peste ele punem otetul,
zaharul, sare dupa gust si usturoiul.
3. Din
acest moment fierbem sosul aproximativ 2 ore, pana cand lichidul
scade si se ingroasa.
4. Cu
jumatate de ora inainte de a opri focul punem si conservantul.
5. Cu
un polonic umplem borcanele cu sosul arrabiata. Pentru a face pastele
prajiti in putin ulei kaizer sau bacon, puneti sosul peste si il
tineti doar pana se incalzeste. La sfarsit adaugam pastele si e gata!
Daca doriti le puteti face si simple, fara carne.
Din
intreaga cantitate eu am facut 7 borcane de 720 de ml.
6. Le punem
capacele si sosul este gata! Faceti-l
si voi! Este atat de bun!
Va
doresc POFTA BUNA!