Astazi
vom face Tort de Inghetata cu KitKat si Nutella. Un tort plin de
ciocolata! L-am facut cu dedicatie pentru voi, iubitorii de
ciocolata. KitKat pe margine, straturi cu crema fina de vanilie si
iarasi KitKat, Nutella si frisca. Ce poate fi mai bun?
Ingrediente
pentru primul strat de inghetata:
200
de ml de lapte
700
de ml de frisca lichida
4
batoane de KitKat de 40 de grame tocate marunt
1
conserva de 400 de grame de lapte condensat
11
batoane de KitKat pentru marginea tortului
3
galbenusuri
1. Intr-o
cratita punem laptele condensat, galbenusurile si laptele. Amestecam
cu o lingura de lemn continuu pana se ingroasa putin si seamana cu o
budinca, aproximativ 5-7 minute, la foc mediu.
2. Cand
este gata lasam compozitia sa se raceasca complet.
3. Intr-un
bol punem frisca si o batem spuma. Peste punem amestecul facut mai
devreme si le incorporam bine.
4. Intr-o
forma rotunda cu margine detasabila si hartie de copt pe margine
incepem sa aranjam batoanele de KitKat. Forma mea are diametrul de 25
de cm, deci daca forma voastra este mai mica nu veti avea nevoie de
asa de multe batoane de KitKat.
5. Punem
jumate din crema. Peste presaram cateva bucati de KitKat. Apoi, punem
si cealalta jumatate de crema si iarasi KitKat.
6. Punem
tortul in congelator intre timp ce ne vom ocupa de cel de-al doilea
strat.
Ingrediente
pentru cel de-al doilea strat:
500
de ml de frisca lichida
400
de grame de Nutella
7. Intr-un
bol punem fisca si o batem spuma cu mixerul. Cand este batuta punem
peste ea jumatate din cantitatea de Nutella. Le omogenizam bine.
8. Scoatem
tortul din congelator si punem trei sfert din crema facuta peste
primul strat. O nivelam bine deasupra.
9. Cealalta
jumatate de Nutella o punem deasupra. Cu un bat pentru frigarui ii
dam un aspect marmorat.
11. Restul
de crema cu Nutella o punem intr-un pos si face rozete pe tort.
12. Dam
tortul la congelator pentru 4-5 ore.
13. Cand
este gata scoatem inelul formei si luam hatia de copt jos. Lasam
tortul 10 minute la temperatura camerei inainte de a-l taia, sau 1
ora la frigider, altfel va fi greu de taiat.
14. Cu
un cutit mai mare taiem o felie.
Priviti
cum arata felia! Toate acele straturi arata atat de bine. Un tort
foarte ciocolatos. Batoanele de KitKat ii dau o textura placuta
tortului plin de crema.
Faceti-l
si voi vara aceasta! Il veti adora!
Va doresc POFTA BUNA!