Astazi vom face
cea mai buna reteta de Gogosari Murati pe Iarna. Acestia se pun in
otet si condimente de pe o zi pe alta, dupa care se pun in borcane. O
reteta rapida pe care o fac in fiecare an si care nu necesita
sterilizare.
Ingrediente:
5
kg de gogosari curatati si taiati sferturi
1
litru de otet
300
de grame de zahar
15
grame de boabe de piper
12
aspirine zdrobite
10
grame de boabe de mustar
4-5
foi de dafin
270
de grame de sare grunjoasa
1. Intr-o
cratita mai mare punem gogosarii. Eu am avut 6 kg, din care mi-au
ramas 5, dupa ce am eliminat semintele si cotorul. Peste ei punem
zaharul, sarea, aspirinele, boabele de mustar si de piper, foile de
dafin si otetul. Cu mainile amestecam totul bine, apoi lasam
gogosarii sa stea pana a doua zi.
2. Din cand in cand mai amestecam in
ei.
3. A
doua zi, tot ce ne mai ramane de facut este sa ii punem in borcane.
4. Umplem
borcanele cu gogosari. Apoi, punem zeama lasata de ei in borcane.
Punem capacele si gata! Mama face reteta asta inca de cand ma stiu.
Nu
e asa ca este o reteta foarte rapida? Gustul lor este minunat! Am pus
10 borcane de 720 de ml din intreaga cantitate.
Va doresc POFTA BUNA!